Градинар в Швейцария скоро може да се окаже следващият милиардер

...
Градинар в Швейцария скоро може да се окаже следващият милиардер
Коментари Харесай

Наследник на модната империя Hermès планира да остави милиардите си на свой служител, като го осинови

Градинар в Швейцария скоро може да се окаже идващият милиардер в света и да придобие най-малко половината от благосъстояние, възлизащо на към 13 милиарда $. То на процедура ще му бъде харизано от неговия шеф Никола Пуех - един от наследниците на френската компания за първокласни кожени произведения Hermès.

80-годишният Пуех ще промени предходните си проекти в наследството и да остави половината от положението си на своя някогашен градинар. Бизнесменът желае да анулира контракта, с който е завещал благосъстоянието си на учредената от него благотворителна фондация “Изократ ”. И вместо това ще насочи парите и имуществото си към неговия чиновник, който да стане техен легален правоприемник.

За да може това да се служи, милиардерът ще осинови своя 51-годишен някогашен градинар, като към този момент е почнал правната процедура по това. Към момента не е известно кой тъкмо е мистериозният служащ, който ще наследи огромното благосъстояние. В медиите се показва, че той е от " непретенциозно мароканско семейство ", женен е и има две деца.

Никола Пуех, който живее в южния швейцарски кантон Вале, се счита за най-големия самостоятелен акционер на Hermès с дял от към 5,7% в фамилната група. Дружеството спря да разкрива точния процентен дял на милиардера през 2016 година, само че съгласно класацията на Блумбърг за 2023 година семейството Hermès е третата най-богата в света.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР