Градът Понга в Испания привлича британци, които да се преместят

...
Градът Понга в Испания привлича британци, които да се преместят
Коментари Харесай

Кой е градът, който плаща на британци да живеят в него?

Градът Понга в Испания притегля британци, които да се реалокират да живеят там с парични тласъци. Това звучи отлично за всички, които обмислят да се реалокират в страната. 

Понга е град и община в Северозападна Испания. Тя дава обещание да изплати 2971 евро на всеки, който избере да отиде и да заживее там.
Целта на активността е да се подкрепи локалната стопанска система, сходно на доста други такива начинания, подхванати в италианските градове и села.

Всеки, който реши да се реалокира в Понга ще получи по още 2600 евро, в случай че на територията се основат генерации.

Инициативата се надява да даде подтик на региона, в който живеят към 600 души.
За да се възползват от офертата обаче, британците би трябвало да се ангажират да живеят в Понга за пет или повече години.

Времето в испанския град е доста по-добро от това в дъждовна Англия.

Районът има 44% повече слънчеви часове годишно от Обединеното кралство.

Около града се намира просторен биосферен резерват, разгласен от ЮНЕСКО, в сърцето на Кантабрийската планина. Тук хората могат да се разходят из зелените плажни гори и диви нарциси.

Заобикалящата провинция Астурия е известна със скалистите си крайбрежия, спускащи се долини и извисяващи се планински върхове.

За феновете на културата има доста църкви, които могат да бъдат посетени.

Няколко европейски града оферират схеми като тази в Понга в опит да подкрепят намаляващото население и локалните стопански системи.

Испанското село Рубия в Галисия също разгласи, че ще заплаща на емигранти до 150 евро на месец, с цел да живеят там. Схемата е ориентирана най-много към фамилиите, с вярата да се усили броят на учениците в локалните учебни заведения.

Проектът се надява да се пребори с обезлюдяването, което е проблем за доста дребни градове и села в селските региони на Италия.

Какви са изискванията за кандидатстване?

Желаещите да аплайват би трябвало да са на възраст до 40 години и да се реалокират в района в границите на 90 дни след приемането на кандидатурата им. Освен това те би трябвало да стартират бизнес или да намерят работа.

В цялата страна градовете и селата също опитват с настоящи схеми " къща за 1 евро ".

Те включват продажба на празни или изоставени парцели на ниска сума, при изискване, че новите притежатели на жилища се задължат да ремонтират парцела или да реалокират местожителството си в съответното обитаемо място.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР