Градът на Джон Ленън и Пол Маккартни Ливърпул победи в

...
Градът на Джон Ленън и Пол Маккартни Ливърпул победи в
Коментари Харесай

Градът на „Бийтълс“ става домакин на „Евровизия 2023“

Градът на Джон Ленън и Пол Маккартни Ливърпул победи в надпреварата за семейството и ще провежда песенния конкурс „ Евровизия 2023 “, заяви Би Би Си. Събитието трябваше да се организира в Украйна, която завоюва последното издание на музикалната конкуренция в Торино със своята група „ Калуш Оркестра “, само че то бе преместено във Англия заради съображения за сигурност, подбудени от продължаващата инвазия на Русия в прилежащата страна. Така Англия, която се класира втора с присъединяване на Сам Райдър, пое идващия 67-и конкурс и ще бъде хазаин на проявата за девети път.

Клеър Макколган – шеф на най-големия уредник на културни събития  в града " Култура Ливърпул ", съобщи, че кандидатурата му се е наложила над другия останал на последната права кандидат – Глазгоу, с доста смислена, провокираща мисълта оферта, която зарежда с сила, въодушевява и отдава респект на Украйна и нейните невероятни хора. „ Ливърпул е верният град за хазаин на това събитие, което е една горчиво-сладка победа, тъй като ще покаже солидарността на Обединеното кралство и Европа с воюваща Украйна “, сподели още тя.

„ Евровизия 2023 “ ще се състои на пристанищната M&S Bank Arena – място за културни изяви наоколо до конферентен център, хотели и транспортни връзки. Около главното пространство на събитието ще бъде построено Село на Евровизия, което да обслужва хилядите туристи.

Ливърпул стана финалист в надпреварата, откакто в профил осем конкурентни града, измежду които, с изключение на Глазгоу, бяха Бирмингам, Лийдс, Нюкасъл, Шефилд, Манчестър и други Кандидатурата на Ливърпул отбрани концепцията да се направи празник на украинската просвета, който да включва присъединяване на актьори от Украйна. Статуите в града по време на проявата ще бъдат окичени с обичайните украински украси за глава, а градските стени ще бъдат покрити с украинско изкуство, дадоха обещание уредниците.

Кандидатурата на града евентуално е била подкрепена и от връзката му с Одеса, с която Ливърпул е побратимен от 1957 година, разясняват наблюдаващи, тъй като незабавно след оповестяването на спечелилия, Генадий Труханов – кметът на Одеса, разгласи, че Ливърпул знае по какъв начин да „ накара света да  пее и танцува ".

Ливърпул беше Европейска столица на културата през 2008 година, което оказа помощ за съживяването на града след упадъка на доковете през 60-те години на предишния век. Това семейството ще даде нов подтик на локалната стопанска система, разчитаща на доходи от туризма, които поради пандемията доста са намалели.

Мястото на Ливърпул е непокътнато в пантеона на музикалните градове с имената на Beatles, само че той е отечество и на други добре известни реализатори, в това число Gerry and the Pacemakers през 60-те, Frankie Goes to Hollywood през 80-те и Wombats през 90-те, написа Times. Градът е прочут и със своя Кралския филхармоничен оркестър и беше определен от ЮНЕСКО за град на музиката през 2015 г. „ Музиката не би била музика без Ливърпул, а в този момент и най-голямото музикално съревнование в света идва в нашия район. Ще създадем всичко належащо, с цел да накараме Украйна да се гордее “, посочи Стив Родърам – диджей и кмет на един от регионите в града.

Финалът на състезанието за ария на „ Евровизия 2023 “ ще се състои на 13 май. Двата полуфинала ще са надлежно на 9 и 11 май.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР