Град Газа – д-р Нисрин ал Шорафа е спал едва

...
Град Газа – д-р Нисрин ал Шорафа е спал едва
Коментари Харесай

Медиците от Газа, които няма да се поддадат на искането на Израел за евакуация

Град Газа – доктор Нисрин ал Шорафа е спал едвам 10 часа през последните седем дни.

30-годишният хирург ръководи незабавното поделение в болница Al Awda в Тал ал-Заатар, сред Бейт Лахия и Бейт Ханун, и не може да си спомни време, когато е работила повече.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла „ Запасите са изчерпани, лекарите са изчерпани “: В Газа надвисва злополука Водата е „ въпрос на живот и гибел “ за Газа след израелската блокада, споделя Организация на обединените нации Снимки: Палестинци се укриват в болница Шифа по време на израелски бомбардировки завършек на списъка

Изцяло отдадена на спасяването на хората, оживели от безмилостните израелски бомбардировки, тя надвиши това, което смяташе, че може да направи.

В събота болничното заведение стартира да получава предупредителни позвънявания от израелските военни. Съобщението беше внезапно и злокобно: Болницата трябваше да бъде евакуирана, тъй като щеше да бъде бомбардирана.

„ Обзалагам се, че [израелската армия] се гордеят със себе си, заплашвайки да бомбардират болничното заведение “, сподели резидентната здравна сестра Асала ал Батш.

„ Те упорстваха всички и всичко да се движат. Целият болничен личен състав, всички пациенти, в това число тези в интензивното поделение, и телата в моргата. “

След като се пробваха да обяснят на израелската войска по телефона нечовечността и невъзможността всички да бъдат изведени от болничното заведение и на юг, екипът се отхвърли.

„ Решихме да не напущаме “, сподели ал-Шорафа.

„ Управителният съвет на болничното заведение няма метод да разбере дали ще бъдем бомбардирани или не. Но те са сигурни, че постъпваме вярно.

„ Ние сме безусловно прави да се вслушаме в апела на дълга; като лекари, като медицински сестри, всички ние би трябвало да се обединим в моменти като този. ”

Al Awda значи „ Завръщането “

В допълнение към денонощната работа за лекуване на всички ранени хора, които са минали през вратите, болничното заведение отвори вратите си за тези, които бягат от разрушенията и търсят това, което се надяват, да е безвредно място за заслон.

Много хора се опасяват да се вслушат в настояването на Израел да се насочат на юг, тъй като конвоите с евакуирани хора са били ударени и всички в болничното заведение – лекари, пациенти, медици – се опасяват, че в случай че се опитат да изоставен, ще бъдат убити на път.

И по този начин те се скупчват дружно, лишени от сън и с рисково дефицит на храна и вода.

Болницата споделя, че получава поддръжка от хора, живеещи в близост, които носят храна и съществени консумативи за пациентите и хората, търсещи леговище.

„ Работейки в болница, ние съвсем нямаме време да ядем в естествен ден, тъй че несъмнено не е наш приоритет сега “, сподели друга здравна сестра, обяснявайки, че всяка помощ се употребява за пациентите.

Всички лечебни заведения в линията Газа са натоварени няколко пъти над потенциала си, дотам, че пациентите лежат в коридорите, а труповете би трябвало да се държат в хладилни камиони за храна или сладолед и да се подреждат по тротоарите, преди заравяне, тъй като моргите са толкоз цялостни.

Палестинското министерство на опазването на здравето няколко пъти прикани интернационалната общественост да се намеси, само че не пристигна отговор или помощ.

„ Правим колкото можем, само че има голям дефицит, изключително в незабавното поделение, което е нашата първа линия за реагиране на хората, които идват. Понякога сме на линията сред живота и гибелта, “ сподели ал-Шорафа.

„ Работим толкоз настойчиво “, сподели тя с пречупен глас. „ Ние вършим безусловно всичко, което можем, само че от време на време пациент ще почине... има възприятието, че толкоз доста хора умират всеки ден от началото на тази война.

„ Толкова е мъчно, усещаме се изцяло безпомощни “, сподели тя, до момента в който една сълза постепенно се спускаше по изтощената й буза.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР