Говорят едно, а правят съвсем друго - това разбрахме през

...
Говорят едно, а правят съвсем друго - това разбрахме през
Коментари Харесай

Теменужка Петков: Кирил Петков лъже за газовата връзка с Гърция

" Говорят едно, а вършат напълно друго - това разбрахме през последните 7 месеца за хората на " Продължаваме промяната " във властта. Абсолютна неистина е, че държавното управление на Кирил Петков е построило гръцката връзка за 6 месеца ", съобщи по Българска национална телевизия някогашният енергиен министър от ГЕРБ и депутат Теменужка Петкова. По думите ѝ знак на това държавно управление са лъжата, арогантността, неналичието на професионализъм и операцията.

" Няма по какъв начин, когато приказваш, че си диверсифицирал доставките на природен газ за страната, да прекратиш контракта с " Газпром " и още веднъж да внасяш съветски природен газ от Гърция с 30% по-висока цена посредством медиатори. Няма по какъв начин да приказваш за нулева приемливост към корупцията и да сключиш контракт с " Джем корп " - офшорна компания с съветски капитали ", добави Теменужка Петкова.

Според нея Кирил Петков и неговото държавно управление не потвърдиха, че са " за " диверсификацията. " Този извънредно значим стратегически за България план стана вероятен с помощта на политическата воля на премиера Борисов и на държавните управления, които той ръководеше. Всичко във връзка с този план стартира на 10 декември 2015 година, когато взехме дефинитивно капиталово решение за реализацията на този план ", добави Теменужка Петкова. Тя разясни, че строителството е почнало през октомври 2019 година, като реализатори са били гръцки компании.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР