Говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко заяви, че някои

...
Говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко заяви, че някои
Коментари Харесай

Украйна обвини Орбан в проруска пропаганда

Говорителят на украинското външно министерство Олег Николенко съобщи, че някои изявления на унгарския министър председател Виктор Орбан са " образец за съветска агитация "

" Санкциите не разклатиха Русия " е типичен образец за съветска агитация ", се споделя в оповестеното във Facebook изказване.

Николенко оспорва и мнението на Орбан, че вкарването на съвременни оръжия в Украйна единствено усилва продължителността на спора. " Предоставянето на оръжия на Украйна избавя живота на украинците ", написа той.

По-рано Орбан съобщи, че антируските наказания на Европейски Съюз не способстват за разрешаването на обстановката в Украйна и че даването на оръжия от НАТО на украинската страна удължава спора, защото Русия е заинтригувана да изключи опцията за нахлуване от украинска територия.

Според Орбан, Европейски Съюз се нуждае от нова тактика за мирни договаряния във връзка с спора в Украйна, защото глобите против Русия не проработиха.

Целта на новия метод на Европейски Съюз би трябвало да бъде " създаването на дейно предложение за мир ".

„ Нуждаем се от нова тактика, която би трябвало да се концентрира върху мирните договаряния и формулирането на продуктивно спокойно предложение “, сподели той.

Разчетът на Запада, че глобите ще отслабят Русия и ще й навредят повече, в сравнение с Европа, а целият свят ще поддържа европейците, се провали, сподели още унгарският министър председател.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР