Говорителят на служебното правителство Антон Кутев обяви тази сутрин пред

...
Говорителят на служебното правителство Антон Кутев обяви тази сутрин пред
Коментари Харесай

Антон Кутев: Ще има още разкрития за управлението на ГЕРБ, ужасяващи са

Говорителят на служебното държавно управление Антон Кутев разгласи тази заран пред Българска национална телевизия, че идната седмица ще бъдат направени още разкрития от ръководството на ГЕРБ. Посочи, че след Българската банка за развиване, ще бъдат изнесени данни и за други структури, където по думите му нещата са ужасяващи. Кутев дефинира като неистина изказванията на ГЕРБ, че измененията в службите са поради разкритите съветски шпиони в страната.

" Това държавно управление и президентът, и министър председателят, и военният министър - те са НАТО-овски генерали. Не са от Симеоново или от Пожарната, те са НАТО-овски генерали и са потвърдили с цялото си държание, че в никакъв случай не са подлагали на подозрение нито евроинтеграцията на България, нито участието в НАТО. На какво съображение някой ми твърди, че щели да пускат съветските шпиони. Това просто е една нелепост ", разяснява Кутев.

Темата за подслушването по никакъв начин не е нова и се надявам да успеем да я приключим вечно и тя повече да не излиза в българското общество, сподели още в представителят на служебното държавно управление.

Той сподели, че, за жалост, всеки българин е уверен, че може да бъде подслушван.

" Очевидно беше, че дори някогашният министър председател може да бъде подслушван, въпреки че прокуратурата не сподели дали това е неговият глас или не ".

Кутев разяснява, че не може да се приказва за обезглавяване на службите, а за политическа промяна.

" Навсякъде става дума за милиарди, които са раздадени, може би не на всички места нелегално, само че във всеки случай срещу концепциите, с които те са били предвиждани ".

По думите му тези нередности няма по какъв начин да бъдат изведени на повърхността с досегашните служби.

По тематиката с съветските шпиони и обвиняванията, че със промяната на управлението на службите, сегашното държавно управление на България цели те да не бъдат залавяни, Антон Кутев беше безапелационен, че работата на ДАНС не е да хваща шпионите, а да не позволява основаването им.

Антон Кутев още веднъж акцентира, че промяна се търси на тези равнища, от които зависи процесът.

" Всички служители, админи и хора на работа могат да бъдат спокойни, че за тях нямаме нито желанието, нито опцията да се занимаваме, тъй че там не става дума за смени. "

Според Антон Кутев най-важната задача пред служебното държавно управление е да потвърди, че има политическа воля да потвърди, че страната ни може да върви по нов път.

Той загатна, че през идната седмица ще излизат още разкрития за вреди, нанесени от ръководството на Борисов , които, по думите му, са по-големи от бедите, нанесени от приватизацията. Става дума за въвеждане на ред, в случай че успеем да го създадем, тъй като съпротивата е огромна, а времето е малко ", добави той.

Кутев разяснява казуса с заемите от ББР, като уточни, че са давани огромни суми на огромния бизнес, а не пари, които биха подкрепили дребния и междинния бизнес.

" Това цялото чух, че някой го наричаше цирк - това да те извика министърът, с цел да обясниш за какво си взел парите и какво правиш с тях, съгласно тях било цирк. Според мен това е покруса, тъй като това са парите на данъкоплатците на България ".

Трагедия е, тъй като се подкрепя бизнес, който по този начин или другояче има късмет , а не се дава късмет на дребните, които мъчно понасят рецесията.

Темата с идните избори е настояща за държавното управление.

" Правим всичко допустимо и сме уверени, че изборите ще можем да ги подготвим ", сподели той и добави, че проблеми би било да има само с късите периоди.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР