Говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби

...
Говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби
Коментари Харесай

САЩ с много лоша вест за Украйна

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби сподели, че на 27 декември предходната година Вашингтон е отпуснал последната утвърдена партида военна помощ за Украйна.

Според него, в случай че през идващите седмици Конгресът не утвърди нов пакет за поддръжка за Украйна, в бюджета няма да има повече средства за това, цитира думите му Руската работа на Би Би Си, цитира нюз.бг.

В края на предходната година Конгресът не прие законодателство, предоставящо 61 милиарда $ военна помощ на Украйна, както беше поискано от администрацията на президента Джо Байдън.

Републиканците, които управляват долната камара на Народното събрание, упорстват, че помощта за Украйна би трябвало да бъде отпусната по едно и също време със засилена битка против незаконната имиграция през южните граници на страната.

В отговор на въпрос на кореспонденти за помощта за Украйна Кърби сподели, че последният пакет, за който има средства в бюджета, е официално утвърден преди Нова година.

" Това е. Трябва да приемем в допълнение законодателство за финансиране, с цел да можем да предоставим нова помощ за сигурността на Украйна, " споделя той.

Той посочи, че помощта, която беше утвърдена на 27 декември, може да дойде в Украйна след няколко седмици.

Но по-късно, без в допълнение финансиране, нямаме различен вълшебен портфейл, който бихме могли да използваме за поддръжка на Украйна, сподели Джон Кърби

На 27 декември Съединени американски щати оповестиха, че са изпратили 250 милиона $ помощ на Киев. Този пакет включва боеприпаси за системите NASAMS и HIMARS, артилерийски снаряди с диаметър 155 mm и 105 mm, зенитни ракети Stinger, противотанкови ракети TOW и противотанкови системи Javelin и AT-4.

Ръководството на Сената на Съединени американски щати заяви, че идващото гласоподаване по въпроса за разпределяне на нов пакет от военна помощ на Украйна може да се организира не по-рано от началото на 2024 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР