Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова смята, че ако

...
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова смята, че ако
Коментари Харесай

Захарова: Демокрацията на САЩ ще отиде в кошчето на историята, ако се докаже подкупването на техните медии

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова счита, че в случай че се удостовери фактът, че медиите в Съединените щати са получили пари, с цел да поправят информацията, която разгласяват, цялата народна власт на тази страна " е изхвърлена на бунището на историята ".

Дипломатът притегли вниманието в канала си в Telegram в петък към информация от американския ефирен канал Fox News, който твърди, че финансистът Джордж Сорос „ от доста години е плащал на 54 авторитетни медийни фигури, в това число публицисти, кореспонденти, телевизионни водещи и шефове на CNN, NBC, CBS, Bloomberg, NPR и Washington Post.

„ Според изследване на MRC Business Сорос е похарчил минимум 131 милиона $, с цел да подсигурява, че 253 медии отразяват международните събития по метода, по който той желае “, сподели Захарова.

" За Съединените щати сходно изказване е нуклеарен гърмеж. Ако се потвърди, че водещите американски медии са получавали пари за поправяне на представянето на информация, тогава цялата народна власт в Щатите ще бъде опакована в конституцията им и изхвърлена на боклука на историята ", написа дипломатът.

„ В последна сметка Вашингтон постоянно е упорствал на обстоятелството, че свободата и безпристрастността на медиите са в основата на демократичното устройство на страната ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР