Говорителят на Пентагона генерал-майор Патрик Райдър заяви в интервю пред

...
Говорителят на Пентагона генерал-майор Патрик Райдър заяви в интервю пред
Коментари Харесай

Генерал от Пентагона: Забавянето на помощта от САЩ излага Украйна на повишен риск

Говорителят на Пентагона генерал-майор Патрик Райдър съобщи в изявление пред, че заради забавянето на американската помощ за Украйна " рисковете порастват всекидневно “.

" Разбира се, забавянето в приемането на Украйна от това, от което се нуждае, продължава да излага Украйна на нараснал риск. Ние изцяло разбираме ужаса на обстановката и значимостта и спешността на потребностите от муниции и други качества. И по този начин, още веднъж ще продължим да работим доста тясно с нашия Конгрес. Рисковете порастват всеки ден “, съобщи Райдър.

Според генерала в битката против съветската инвазия " украинците са се посочили като необикновено смели, безстрашни и новаторски бойци “. Войниците " не престават да държат линията по по-голямата част от фронтовата линия “, макар постигането на някои постепенни триумфи на руснаците.

" Но в този момент продължаваме да виждаме по какъв начин Украйна държи позицията си. Затова ще се съсредоточим върху поддръжката на Украйна и гарантирането, че Русия не може да завземе повече територия. И тогава, надяваме се, в бъдеще ще забележим, че Украйна ще върне територията си ", съобщи Райдър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР