Говорителят на парламентарната група на БСП Елена Йончева обяви пред

...
Говорителят на парламентарната група на БСП Елена Йончева обяви пред
Коментари Харесай

Елена Йончева очаква оставка или извинение от Бойко Борисов

Говорителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Елена Йончева разгласи пред Българска национална телевизия, че желае министър председателят Бойко Борисов да си подаде оставката или да? се извини след решението на първа инстанция на Софийския областен, който осъди министър-председателя и партията му ГЕРБ да? платят 5000 лв. като обезщетение.

Йончева разгласи, че ще съди Борисов, по време на предизборната акция, незабавно откакто той сподели на партийно мероприятие в Бургас, че страната е плащала милиони левове за репортажите на журналистката зад граница. Тя отхвърли това изказване и прикани Борисов, в случай че стане известно в съда, че е излъгал, да напусне политиката.

Искът на Йончева беше за 20 хиляди лв., само че той не е бил почетен напълно. Борисов и ГЕРБ са наказани да платят солидарно на Йончева компенсацията от 5000 лв., както и разходи за 825 лв.. В решението си съдът акцентира, че думите на Борисов са били ясно и недвусмислено ориентирани точно към Йончева и публиката е стигнала до този извод, без да се постановат тълкования.

Според Йончева това дело е посочило, че един политик не може непрекъснато да лъже и би трябвало да носи отговорност за думите си. " Всички политици би трябвало да носят отговорност и когато схванат това, тогава всички ще си мерят приказките ", посочи депутатът от Българска социалистическа партия.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР