Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в събота, че западните

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в събота, че западните
Коментари Харесай

Песков: Западните държави се държат като "икономически бандити"



Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи в събота, че западните страни " се държат като бандити " , като прекъсват икономическите връзки с Русия поради спора в Украйна. Той обаче уточни, че напъните за уединяване на Русия няма да съумеят, защото тя е " прекомерно огромна ", а светът е " доста по-голям " в сравнение с Съединените щати и Европа, съобщи Ройтерс.

На всекидневен брифинг за пресата Песков сподели пред кореспонденти, че Москва ще отговори на " икономическия бандитизъм " на Запада, само че без да разкрива съответни ограничения, които държавното управление възнамерява да предприеме, като единствено означи, че това ще бъде в сходство с съветските ползи.

" Както разбирате, би трябвало да има подобаващ отговор на икономическия бандитизъм ", сподели Песков, съобщи Ройтерс. " Това не значи, че Русия е изолирана. Светът е прекомерно огромен, с цел да може Европа и Америка да изолират страна, и още повече страна, огромна като Русия. Има доста повече страни в света ".

Чуждестранните компании, сподели той, един ден ще се върнат в Русия, макар че някои от тях ще открият, че други са заели мястото им.

" Русия има интерес да бъде привлекателна за вложения. Да, в този момент надали е моментът, в който можем да приказваме за атрактивност на вложенията, само че времената се трансформират бързо ", означи Песков.

Песков също по този начин предизвести, че вероятно ембарго върху износа на съветски нефт и газ ще раздруса международните енергийни пазари .

" Това е въпрос, който следим доста деликатно. Разбира се, тази обстановка може да промени трагично интернационалните енергийни пазари, това не може да няма много съществени последствия ", сподели Песков пред кореспонденти.

Докато западните страни постановиха стопански наказания на Русия поради нейната инвазия в Украйна, енергийният бранш на страната до момента беше изключен от ограниченията.

Последната прогноза на кредитната организация " Муудис " обаче сподели, че възможните ограничавания на износа на съветски нефт и природен газ могат да провокират потрес на европейските енергийни пазари.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР