Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви днес, че спирането на

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви днес, че спирането на
Коментари Харесай

Песков: Спирането на руските газови доставки е по вина на Запада

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи през днешния ден, че прекъсването на доставките на съветски газ към Германия по стратегическия газопровод " Северен поток 1 " е по виновност на Запада в резултат на наложените наказания, които попречват поддръжката на инфраструктурата, предава Франс прес.

" Проблемите, свързани с газовото доставяне, се появиха поради глобите, наложени от западните страни. Няма друга причина за тези проблеми ", сподели Песков.

Той съобщи това няколко дни след цялостното прекъсване на доставките по " Северен поток 1 " - жизненоважен газопровод за снабдяването на европейците, които се притесняват от енергийна рецесия тази зима, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Тези наказания доведоха до обстановката, в която се намираме сега ", уточни представителят на Кремъл на телефонна конференция. Той също по този начин отхвърли изрично " непрестанните опити " на Запада " да хвърли виновността " върху Москва.

Според Песков " Западът, в съответния случай Европейският съюз, Канада и Англия, са виновни за това, че обстановката стигна дотук ". Той за следващ път оправда прекъсването на съветските газови доставки към Германия по " Северен поток 1 ", оповестено в петък, със сериозната потребност от поддръжка на последната работеща турбина. " Тя не действа добре, стават повреди. Това води до прекъсване на доставките ", разяснява представителят на Кремъл.

Руският газов колос " Газпром " разгласи в петък, че са открити течове на масло в турбината по време на инспекция в една от помпените станции, намиращи се в Русия.

Русия твърди, че глобите, наложени й от западните страни след началото на офанзивата в Украйна, попречват връщането на турбина " Сименс ", която беше изпратена в Канада за ремонт. Според Германия, където сега се намира турбината, точно Русия попречва връщането на тази основна за газопровода част, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР