Говорителят на китайското външно министерство Лу Кан определя като лъжи

...
Говорителят на китайското външно министерство Лу Кан определя като лъжи
Коментари Харесай

Китай обвинява САЩ в клевети и лъжи за Латинска Америка

Говорителят на китайското външно министерство Лу Кан дефинира като неистини и клюки изказванията на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео за политиката на Китай и Русия в Латинска Америка .

" Клеветните изказвания на държавния секретар Помпео по отношение на съдействието сред Китай и латиноамериканските страни са безотговорни и лишени от смисъл ", изяснява той, представен от ТАСС.

" Дълго време Съединените щати виждат Латинска Америка като собствен личен заден двор . Те оказват напън върху страните от района, заплашват ги и даже смъкват държавни управления ", добавя дипломатът.
 Помпео се закани на Мадуро и от Колумбия
Помпео се закани на Мадуро и от Колумбия

Държавният секретар е на обиколка в Южна Америка

" Хората са способни да разграничават лъжата от истината , същинските другари от подправените, които нарушават разпоредбите и популяризират безпорядък . Сигурен съм, че страните от Латинска Америка могат да създадат верния избор ", разяснява Лу Кан.

" Наясно сме с тези подправени обвинявания на държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео против Китай по отношение на ситуацията във Венецуела. Позицията на КНР по този въпрос е ясна и поредна . Ние поддържаме правилата и задачите на Хартата на Организация на обединените нации и поддържаме запазването на районния мир и непоклатимост ", изяснява представителят на Министерството на външните работи на КНР.

" Лъжата, повторена и хиляда пъти, постоянно ще остане неистина . Време е държавният секретар Помпео да спре да прави сходни изказвания ", добави той.
 Болтън също проговори за Доктрината
Болтън също проговори за Доктрината " Монро " във Венецуела

Съединени американски щати не трябва да позволява диктат на Русия и Китай във Венецуела

Както уточни дипломатът, съдействието сред Китай и страните от Латинска Америка " следва правилата на взаимно почитание , тъждество и взаимна полза " и способства за икономическото развиване на района и подобряването на виталния стандарт на популацията.

Американският държавен секретар Майк Помпео, който бе в чилийската столица Сантяго изнесе тирада, в която разгласи, че апелите от Москва и Пекин за невмешателство във вътрешните работи на страните от Латинска Америка са двуличие .

" Имам урок, който всеки от нас би трябвало да научи. Китай и други лицемери приканват за невмешателство в делата на Венецуела . Собствената им финансова интервенция способства за унищожаването на тази страна ", съобщи шефът на американската дипломация.

" Като приказваме за лицемерни поддръжници на невмешателство в латиноамериканските въпроси, ние също би трябвало да се тревожим за руснаците . Венецуела и Латинска Америка би трябвало да се тревожат за дейностите на Русия ", добавя Помпео.
 Съединени американски щати разсекрети последните документи от
Съединени американски щати разсекрети последните документи от " Мръсната война " в Аржентина

След прелом от 1976 година, който сложи тирания, която Съединени американски щати подкрепиха
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР