Говорителят на китайското външно министерство Джао Лиджиан се попита коя

...
Говорителят на китайското външно министерство Джао Лиджиан се попита коя
Коментари Харесай

Кой е истинската заплаха за света: Китайското външно министерство преброи американските военни бази по света

Говорителят на китайското външно министерство Джао Лиджиан се попита коя страна съставлява действителна опасност за света, откакто преброи броя на американските военни бази по света. Китайският чиновник показа резултатите от изследването в обществените мрежи, оповестява.

Now who`s the real threat to the world peace?
— Lijian Zhao 赵立坚 (@zlj517)

Както можете да видите от фотографията, най-вече американски военни бази се намират в Япония (120), следвана от Германия (119) и Северна Корея (73).

По-рано ръководителят на Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати Марк Мили съобщи за целесъобразността от разполагането на американски военни бази в Източна Европа с непрекъсната ротация на контингента. Мили сподели това във вторник, 5 април, говорейки на чуване в комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати.

Също по-рано китайското посолство съобщи, че Съединените щати са действителна опасност за света. Съединените щати са направили експанзия против десетки страни по света, оповестиха китайски дипломати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР