Говорителят на генерал Халифа Хафтар Ахмед ал Мисмари открито заяви,

Говорителят на генерал Халифа Хафтар Ахмед ал Мисмари открито заяви, ...

Говорител на Хафтар: Решението в Либия е военно, не политическо.

Говорителят на генерал Халифа Хафтар Ахмед ал Мисмари открито заяви, че силите на Хафтар търсят военно решение вместо политическо в продължаващата либийска криза, като по този начин подкопават усилията на международната общност за мир и прекратяване на огъня.
„Решението на проблема в Либия не е в политически средства, а със сила на оръжието“, заяви Мисмари в социалните медии, имайки предвид международни инициативи за намаляване взривоопасността на кризата в страната.
Изявленията на Мисмари дойдоха, след като верни на Хафтар сили засилиха атаките си в района на Абу Курайн на Мисрата в неделя, както беше съобщено от правителството на националното споразумение. Мисмари твърди, че атаките в региона са били извършени с цел отбрана, казвайки, че „това е превантивна операция срещу военната дейност тук“.
Правителството в Триполи в понеделник реши да преразгледа диалога с Хафтар, за да определи дали политическото решение все още е жизнеспособно при продължаващите активни настъпателни действия посегателства от страна на милициите на Хафтар.

Източник: actualno.com