Говорителят на Европейската комисия Дан Фери обяви във вторник, че

...
Говорителят на Европейската комисия Дан Фери обяви във вторник, че
Коментари Харесай

ЕС ще подкрепи предложение на САЩ за глобален минимален корпоративен данък



Говорителят на Европейската комисия Дан Фери разгласи във вторник, че Брюксел ще поддържа самодейността на Съединени американски щати за налагане на световен най-малък корпоративен налог.

" Оставаме ангажирани да подсигуряваме, че всички предприятия, в това число цифровите, заплащат справедливия си данъчен дял, където това е основателно дължимо ", сподели Фери пред кореспонденти на брифинг за пресата, отбелязвайки, че полемиката би трябвало да се организира в границите на Организацията за икономическо съдействие Развитие (ОИСР).

Вчера новинарският уеб страница Axios заяви, че министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън възнамерява да призове за използване на минимална ставка на корпоративния налог в международен мащаб, с цел да се обезкуражат фирмите да се пренасочват към офшорни зони.

" Увеличението на налозите е да се подсигурява, че държавните управления разполагат със постоянни данъчни системи, които събират задоволително доходи, с цел да влагат в съществени публични богатства и да реагират на рецесии, и че всички жители заслужено споделят тежестта на финансирането на държавното управление “, ще уточни госпожа Йелън, съгласно Axios.

" Работим с страните от Г-20, с цел да се съгласим на световна минимална ставка на корпоративния налог, която може да спре конкуренцията към данъчното дъно ", ще съобщи тя по време на утрешната видеоконферентна среща на групата Г-20.

Според Axios речта на Джанет Йелън ще има за цел да ускори поддръжката за проекта на президента Джо Байдън да употребява корпоративни налози за финансиране на своя инфраструктурен проект за 2 трилиона $.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР