Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова призова Германия и

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова призова Германия и
Коментари Харесай

Москва зове: Оценете заплахите на Украйна по адрес на Русия!

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова прикани Германия и Франция, които се застъпват за срещи в " нормандския формат ", да оценят заканите на Украйна по адрес Русия, дали те способстват за напредъка на договарянията, осведоми " Новости ".

По думите на Захарова държанието на съветските сътрудници от " нормандския формат " - Берлин и Париж, предизвиквало въпроси.

" В предишното те оповестиха желанието си да спомагат за разрешаването на вътрешния украински спор, само че в този момент не реагират по никакъв метод на обстоятелството, че Киев намерено саботира Минските съглашения и поредно спъва договарянията с Донецк и Луганск в Контактната група. А в този момент той потъна до степен, че стартира намерено да заплашва Русия ", настоя говорителката на съветското външно министерство, разяснявайки неуточнени от нея изказвания против Русия, идващи от Киев.

" Призоваваме управляващите на Германия и Франция, ратуващи за провеждането на нови срещи по " нормандския формат ", да оценят по какъв начин директните закани от украински политици по адрес на Русия способстват за напредъка на договарянията, а жителите на Украйна - да се замислят до каква степен могат да доведат нападателните милитаристки изявленияа на киевските политици ", акцентира Захарова.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР