Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова каза пред журналисти,

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова каза пред журналисти,
Коментари Харесай

Отказ на Ереван да участва във важна за Москва среща на върха ядоса Кремъл

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова сподели пред публицисти, че за Русия отводът на Пашинян да участва на форума е единствено следващото от " верига " събития, съобщи Ройтерс.

" Очевидно Западът стои зад това. Западът, чиито проекти в Украйна се провалиха, в този момент сграбчва Армения, с цел да я изтръгне от Русия ", уточни Захарова.

По-рано през днешния ден арменската държавна информационна организация Арменпрес цитира изявление на Пашинян в Народното събрание, в което той декларира, че ОДКС неведнъж не е защитила арменските ползи.

По думите му Армения се пробва да разнообрази вариантите за гарантиране на сигурността си, само че добави, че тя към момента не е решила дали да напусне ОДКС.

Арменско-руските връзки, които публично са съюзнически, се утежниха през последните месеци. Ереван намерено сложи под подозрение изгодата от съдействието си с Русия и се опита да задълбочи връзките си със Запада.

Дотам се стигна, откакто през септември Азербайджан си върна отделилия се район Нагорни Карабах, което накара всички 120 000 живеещи в него етнически арменци да избягат макар наличието на съветски миротворци.

Някои арменци упрекнаха Русия, че не е спряла по този начин наречената от Баку антитерористична интервенция, изказване, което Москва отхвърли да одобри.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР