Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви,

...
Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви,
Коментари Харесай

Захарова поиска България да сътрудничи по обвиненията срещу тримата руснаци

Говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова съобщи, че е необходимо  да се работи посредством правоохранителните органи на Русия в обстановката с обвиняванията към тримата съветски жители, повдигнати в България , оповестява РИА Новости, представена от news.bg.

Със сигурност нашето посолство следи обстановката, съобщи тя на брифинг и акцентира, че в такива случаи е належащо да се работи в сходство с правоприлагащите органи.

Държавите, които водят следствия, са длъжни да взаимодействат с правоприлагащите органи на страните, чиито жители са упрекнати или обвинени в нарушение на закона,  категорична бе Захарова.

Припомняме, през днешния ден стана ясно, че б ългарската прокуратура е повдигнала обвинявания на трима съветски граждани  за отравянето на Емилиян Гебрев, сина му Христо и шефа на сдружението на Гебрев. Те са о бявени за интернационално търсене . Според версията на прокуратурата закононарушението е било осъществено в интервала от 28 април до 4 май 2015 година

От РИА Новости показват, че  Посолството на Руската федерация в България не е получило публично уведомление  от българските управляващи.

Преди три дни  прокуратурата популяризира видеа , част от следствието за  отравянето на Емилиян Гебрев,  за които се очаква  видео-техническа експертиза в лаборатория на ФБР.

Според самия  Емилиян Гебрев доста е евентуално да е станал жертва на борба сред някогашни сътрудници на службите.

Сергей Скрипал и щерка му Юлия бяха отровени с нервнопаралитичното вещество " новичок " на 4 март 2018 г.  Първоначално Кремъл настойчиво отхвърляше, че офанзивата в Солсбъри е осъществена от руснаци и даже обвиняваше Запада, че е провел нападението. След разкриването на двамата руснаци, Москва направи  опит да ги показа за инцидентни туристи.  След  продължаващите разкрития  за присъединяване на съветските спецслужби в отравянето, Путин излезе с изказване, в което  нападна Скрипал като " долен човек " и " изменник ".

Атаката провокира сериозен раздор в връзките сред  Великобритания и Русия,  като редица европейски държави  поддържаха Лондон с дипломатически ограничения , в това число и изпъждане на дипломати. Българското държавно управление тогава направи изказване, само че дипломати не бяха изгонени.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР