Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви,

...
Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви,
Коментари Харесай

Русия призова България да работи с руските правоохранителни органи по случая с Емилиян Гебрев

Говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова съобщи, че е належащо да се работи посредством правоохранителните органи на Русия в обстановката с обвиняванията към съветски жители, повдигнати в България.

"Мога да кажа, че в сходни случаи е нужно да се работи по линия на правоохранителните органи ", съобщи Захарова на брифинг през днешния ден в отговор на въпрос за повдигнатите от българската прокуратура обвинявания към съветски жители.

Повдигнаха обвинявания на трима руснаци за отравянето на Гебрев и сина му

Съответните страни, които водят следствие, би трябвало да взаимодействат с правоохранителните органи на тези страни, чиито жители са упрекнати или обвинени в нарушение на закона, добави тя.

Захарова добави, че в такива случаи обстановката под надзор държи посолството в дадената страна. Тя даде обещание също по този начин сама да посочи детайлите за обстановката. По-рано през днешния ден българската прокуратура задочно предяви обвинявания на трима руснаци по отношение на хипотетичното отравяне през 2015 година на бизнесмена Емилиян Гебрев. Те са оповестени за интернационално търсене.

Прокуратурата сподели записи от камера по отношение на опита за отравяне на Гебрев

Според версията на прокуратурата на България закононарушението е било осъществено в интервала от 28 април до 4 май 2015 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР