Говорител на йеменските бунтовници хути заяви в интервю за онлайн

...
Говорител на йеменските бунтовници хути заяви в интервю за онлайн
Коментари Харесай

Хутите може да освободят двамата българи на борда на Галакси лийдър

Говорител на йеменските бунтовници хути съобщи в изявление за онлайн изданието Маритайм.бг, че отвлечените български моряци на борда на контейнеровоза „ Галакси лийдър “ са добре и поддържат връзка с околните си. Нещо повече – съгласно представителя на придвижването на бунтовниците „ Ансар Аллах “ Насрадин Алмер, щяла да бъде прегледана опцията за освобождението им. Той описа, че в събота е посетил моряците и те били в чудесно положение.

Хутите разбирали, че двамата българи – капитанът и първият му асистент – нямали никакво отношение към протичащото се в Ивицата Газа, и по тази причина можели да бъдат освободени в избран миг, е споделил Алмер. Плавателният съд „ Галакси лийдър “ се намира северно от пристанище Ходейда, откакто бе отвлечен от хутите на 19 ноември, с претекста, че има връзка с Израел.

Междувременно американското Централно командване заяви, че е била свалена крилата ракета, изстреляна по американски боен транспортен съд от следени от хутите региони на Йемен. Ракетата била изстреляна към миноносеца „ Лабуун “ в южната част на Червено море, само че била свалена наоколо до Ходейда от американски изтребители. Не се оповестява за потърпевши или вреди.

Съединените щати опровергаха известията на йеменските бунтовници, че са направили нови набези против цели на бунтовниците в Йемен.

Медии, близки до хутите обявиха, че американски и английски удари са поразили следената от бунтовниците Ходейда, само че представител на американската защита, говорещ при изискване за анонимност, съобщи, че „ на 14 януари е нямало американски или съдружен удар ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР