Целите за време на изчакване за рак може да бъдат премахнати в Англия съгласно предложенията на NHS

...
Говорител на NHS England потвърди в понеделник, че предложенията се
Коментари Харесай

Говорител на NHS England потвърди в понеделник, че предложенията се разглеждат.

„Тези предложения бяха представени от водещи експерти по рака и имат подкрепата на благотворителни организации за борба с рака и клиницисти", казаха те.

"Като се уверите, че повече пациенти са диагностицирани и лекувани възможно най-рано след насочване и замените остарялата цел от две седмици на изчакване с по-бързо стандарт за диагностика, който вече се използва в цялата страна, стотици пациенти, които чакат ракът да бъде изключен или диагностициран, биха могли да получат тази новина по-бързо.

„Промените също ще премахнат необходимостта от ненужни амбулаторни срещи, за да се съобразят с правила за времето на изчакване, което позволява на повече пациенти да бъдат насочвани „направо към изследване“ и по-широкото внедряване на диагностични технологии, включително изкуствен интелект. Патолозите казаха, макар че той вярваше, че „рационализирането“ на целите е „разумно“, „важното нещо, което трябва да се осъзнае, е, че целите сами по себе си не са резултатът – важен е резултатът“.

„Какво наистина се нуждаем от съгласувани усилия, съгласувани ресурси, за да продължим напред и да преодолеем проблемите, тесните места в грижите за рак", каза той.

Професор Осборн каза, че „най-големият проблем" е около работната сила.

„Ако има само разговори и кратки ресурси за няколко месеца, няколко години, тогава ще се върнем там, където бяхме и това няма да преодолее проблема“, добави той.

Министърът на здравеопазването Стив Баркли каза пред Sky News, че няма да се правят промени в целите за рак, освен ако не са препоръчани от клинични експерти по рак и че всичко ще бъде направено след консултация с водещи благотворителни организации.

Той потвърди, че правителството е държало консултация и „ще имаме какво да кажем през следващите дни“.

Пациентите с рак се сблъскват с влошаващи се закъснения

Г-н Баркли каза, че това, което има значение за раковите цели, е „оцеляването“ и че тези проценти се подобряват.< /p>

„Има 9% увеличение на едногодишната преживяемост при всички ракови заболявания през последните 15 години“, каза той. „Има подобрение в процента на петгодишна преживяемост.

„И така, кое е това, което прави най-голяма разлика по отношение на оцеляването на хората? И какво искат водещите клинични фигури да направим? И тогава как се консултираме с водещите благотворителни организации за борба с рака за някакви промени? Това е работата, която вършим."

Попитан дали ще бъде готов да подпише потенциално намаляване на целта, здравният министър каза: „Както казах, ще имаме съобщение в следващите дни. Това не е нещо, което се обявява днес, но ние сме в процес на обсъждане."

В консултацията относно предложенията, която започна миналата година, NHS каза, че текущата цел за двуседмично изчакване не определя очаквания кога пациентите трябва да получи резултати от тестове или да има потвърдена диагноза.

Списъкът с лечение на NHS е рекордно висок

Cancer Research UK също каза, че предложените нови цели трябва да доведат до подобрения в диагностиката.

Но онкологът Пат Прайс, ръководител на благотворителната организация Radiotherapy UK, каза, че потенциалните нови мишени са „зловещи и дълбоко тревожни“.

„Постижението спрямо настоящите цели е шокиращо лошо и е такова от много, много месеци насам, влошава се с годините“, каза тя.

„Въпреки че сме съгласни, че преследването на твърде много цели може да бъде разрушително и да отклони ресурси далеч от основната цел за 62-дневно лечение на пациента, лошото представяне не е резултат от това как го измерват.

„Ясната и проста истина е, че не инвестираме достатъчно в капацитет за лечение на рак и не задействаме целия път на рака.“

„Психически това те убива“

Съгласно стандарта за по-бърза диагностика пациентите, които са били насочени спешно, имат симптоми на рак на гърдата или са били открити чрез скрининг, трябва да имат изключен рак или да получат диагноза в рамките на 28 дни.

Тези с рак след това трябва да получат първото си лечение в рамките на един месец от решението за лечение след поставяне на диагнозата, което е известно като 31-дневен стандарт за решение за лечение.

Пациентите, които получат диагноза рак, ще започнат лечение в рамките на девет седмици от датата на насочване, известен като 62-дневен стандарт за насочване към лечение.

Понастоящем има девет цели за ефективност при рак, които обхващат три области, включително двуседмичното изчакване между насочването към личен лекар и първото назначаване за консултант ; едномесечно изчакване за грижа, след като е взето решение да се предложи лечение на рак и двумесечно изчакване от спешното насочване от общопрактикуващия лекар до първото лечение на рак.

Стандартът за по-бърза диагностика ще има първоначален праг на ефективност от 75% - което означава, че три четвърти от пациентите трябва да имат диагноза в рамките на един месец.

Предложенията идват след като данните на NHS England, публикувани в четвъртък, показват, че времето за изчакване при рак остава под целите, определени от правителството и здравна служба.

Прочетете още:
„Хапче за убиване на рак“, което изглежда „унищожава“ солидни тумори, сега се тества върху хора

През юни , 261 006 спешни направления за рак са направени от личните лекари в Англия, което е 6% повече от 245 595 през май и 13% на годишна база от 231 868 през юни миналата година.

Около 80,5% от пациентите са посетили специалист в рамките на две седмици – спад от 80,8% през май, но все още значително под целта от 93%, която беше последно постигната през май 2020 г.

По същия начин в Уелс времето на чакане за рак през януари достигна най-лошите си нива от нови бяха въведени цели.

Данните от NHS Wales показват, че само половината от хората са започнали първото си лечение през януари в рамките на 62 дни от първото съмнение за рак.

Планът за възстановяване на правителството на Уелс включва възстановяване целта за раковите служби да доведе цифрата от 75% до 80% до 2026 г.

Една пациентка, Карол Флетчър, каза пред Sky News как е чакала 21 седмици от подлагането на рутинна мамография до лечението за рак на гърдата.

Г-жа Флетчър от Южен Уелс си направи мамография през юни 2022 г. - скрининг, за който тя каза, че е закъснял.

Изображение: Карол Флетчър от Южен Уелс имаше забавяне на лечението си от рак < p>„Минаха още осем седмици след мамографията ми, преди да ми кажат, че може да има нещо нередно“, каза тя.

Последва биопсия на две бучки. Тя каза, че са били нужни две седмици, преди тестовете да покажат, че има рак, докато са били необходими още две седмици, за да се потвърди, че втората бучка също е ракова.

„Минаха 21 седмици от мамографията ми преди Имах някакво лечение за това", каза тя.

"Също така имах много забавяния по време на лечението ми за рак - и това няма нищо общо с медицинските сестри или лекари от NHS - всичко беше свързано с фактът, че отне толкова много време, за да премина през патология с всеки от моите тестове, добавяше двуседмично забавяне при всеки път, когато имах тест.

„Закъсненията бяха невероятни“, добави тя.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР