Говорим с нашите коалиционни партньори и търсим решения. С президента

...
Говорим с нашите коалиционни партньори и търсим решения. С президента
Коментари Харесай

Бориславова: Ако кабинет, президент, опозиция и общество мислеха еднакво, щяхме да сме Северна Корея

" Говорим с нашите съдружни сътрудници и търсим решения. С президента имаме разнообразни визии по значими въпроси, само че по този начин работи едно демократично общество. Ако имаме единодушие по всички въпроси кабинет, съпротива, президент, общество, ще заприличаме на Северна Корея. Твърдението, че има доста мощен външен напън по тематиката за Северна Македония не е правилно. Сега в Съединени американски щати ни попитаха единствено " какво става ". Не е имало никакъв напън. Ние казахме, че работим със Скопие и чакаме действителни резултати. Искаме да забележим стъпки, с които ще бъдат предпазени ползите на българските жители в Македония. Темата за Северна Македония е опит за вътрешна дестабилизация на кабинета. Всичко ще бъде разисквано с съдружните сътрудници и няма по какъв начин тематиката Македония да стане причина за рухването на държавното управление ". Това съобщи началникът на политическия кабинет на министър-председателя Лена Бориславова пред Българска национална телевизия.

" Правителството прави всичко, което е в полза на България. Към момента няма по какъв начин да тръгнем да национализираме обекти със стратегическо значение - приказвам за рафинерията " Лукойл ". Очакваме законопроект, който да ни приравни със законодотелството в Европейски Съюз. С този законопроект ще можем да глобяваме съветски жители у нас, които са в забранителните спсисъци ", разкри началникът на кабинета.

" Всяка форма на митинг е законосъобразна и би трябвало да се развива. Важно е митингите да не са самоцелни. Когато отсреща има оферти от държавното управление, би трябвало да има разговор и да се вземе решение, а не да се стачкува непременно. Няма по какъв начин превозвачите да са удовлетворени в този миг, само че ние стартирахме редици ограничения. За лот 7 и 9 на Автомагистрала " Хемус " няма планове за градеж, не е платен трошляк, само че има заплащане в размер на 10 млн. лв. за озеленяване. Нали разбирате защо приказвам. Няма план за градеж само че едни 10 млн. са платени. Ясно е, че тези пари са изчезнали и няма да бъдат върнати. Продължаваме диалозите с всички протестиращи и се надяваме на разговор ", разгласи Бориславова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР