Говори се, че основният източник на жизненост на кавказките дълголетници

...
Говори се, че основният източник на жизненост на кавказките дълголетници
Коментари Харесай

Тиквен мед за здрав черен дроб

Говори се, че главният източник на жизнеспособност на кавказките дълголетници е бил специфичният балсам на младостта. Оказва се, че в ежедневното хранене обезателно е участвал основният знак на здравето – тиквеният мед.

Много хора в този момент още веднъж се завръщат към обичайните национални предписания и в дома им интензивно се употребява буркан с потребното наличие. Всички знаем, по принцип медът е рисков за тези, които имат алергия към него, само че ако медът не е подготвен с прибавяне на пчелни артикули, няма опасност.

Лечение на чернодробни болести с мед

Медът се подготвя от месестата част на тиквата - без помощта на пчели. Полученият по този метод нектар, съдържа всичките витамини и хранителни субстанции от самия плод. Редовната консумация на тиквен мед може да възвърне функционалността на черния дроб и да предотврати разнообразни болести на този орган.

За тези, които се нуждаят от филтриране на черния дроб след хепатит или курс на лекуване със мощни медикаменти, това средство е най-подходящо. То е същински еликсир за слаб черен дроб!

Преди да започнете да пречиствате черния дроб с тиквен мед, първо се консултирайте с вашият доктор.

Съставки за меда:

1 цяла зряла тиква

Захар

Приготвяне:

 Почистване на тиква за тиквен мед

Изберете зряла тиква. По-добре е да вземете междинна по величина. Измийте и подсушете тиквата, като изрежете капачето от горната страна, без да го изхвърляте – то ще служи като похлупак.

Премахнете семките от вътрешната страна до една - в случай че не се почисти добре, ферментацията може да стартира. Изстържете кухината на тиквата до месестия ѝ пласт. Кухината на плода напълнете със захар – колкото побере, оставяйки 2 см до върха на разреза. Покрийте тиквата със изрязания похлупак, запечатайте прореза сред тиквата и капака с нормално тесто, забъркано с вода и брашно. Това се прави, с цел да се предотврати навлизането на бактерии и въздух в тиквата.

Поставете тиквата в чист емайлиран съд, защото плодът скоро ще стартира да тече. Поставете съда на хладно и изсъхнало място за 10 дни. Тиквата би трябвало да стои в съда, до момента в който кората и омекне.

Веднага откакто захарта се разтвори в извлечения сок, тиквеният мед е подготвен и може да излеете в съда. Случва се да се образува мухъл върху кората на тиквата. Не се тормозете, пробийте дупка на дъното на тиквата и излейте меда през нея в буркана.

Съхранявайте меда на мрачно и студено място, за предпочитане в ледник. Използвайте за чай, палачинки и други ястия.

Като лечебно лекарство приемайте по 1 с.л. от меда половин час преди хранене в продължение на 3 седмици.

За лекуване на болести на черния дроб и жлъчните канали благодарение на този мед би трябвало да бъде под непоколебим контрол на лекарите.

 За приготвянето на тиквен мед ви би трябвало захар

Полученият артикул е най-естественият естествен тиквен мед, безусловно безопасен и съдържащ доста витамини и микроелементи. Счита се, че оказва помощ в битката с неприятния холестерол, атеросклерозата, понижава оттока при сърдечна непълнота.

Ефективното лекуване на черния дроб е допустимо освен благодарение на скъпи фармацевтични препарати, само че и с помощта на силата на даровете на природата.

Тиквеният мед също усъвършенства храносмилането и има слабително деяние. Препоръчително е да се приема и при затлъстяване, болести на бъбреците и пикочния мехур. Продуктът има мощен антиоксидант – селен, който стопира процеса на формиране на рак в ранен етап.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР