Говори едни от феновете на Левски - Никола Бушняков, присъствал

...
Говори едни от феновете на Левски - Никола Бушняков, присъствал
Коментари Харесай

Фен на Левски: Още трима българи са нападнати в Скопие, имат контузии по главите

Говори едни от почитателите на Левски - Никола Бушняков, участвал на мача с Шкупи в Скопие.

" В началото всичко вървеше много безпрепятствено. Преминаването на границата от последователите на Левски бе безпроблемно и относително добре проведено от македонските чиновници на границата.

На 20 километра преди Скопие бяхме спрени и подробно тествани, след което под полицейски ескорт отведени до стадиона. Докато чакахме да се придвижим до трибуните, разбрахме, че наш последовател е бил намушкан с нож. Две коли с български почитатели са влезнали по неточност в албанския квартал " Чаир ", в който живеят последователите на съперника ни, и са били нападнати.

Не всички ентусиасти пътуваха дружно, някои бяха ден по-рано. Някои спаха там след мача и още са в Скопие. Тези две коли са се изгубили, не е било целеустремено. Попадат на неверното място, в неверното време. Там са нападнати, с изключение на този в болница има и трима потърпевши с травми по главите.

При влизането на трибуните ни ревизираха още 4-5 пъти. Бяхме изнервени. Задържаха един от нас поради пререкания и вербална офанзива към служителите на реда, последва много съществено сборичкване и се стигна до задържането на общо 19 индивида. Не напуснахме стадиона, до момента в който не се разбра какво ще стане с тях ", описа пред Би Ти Ви Бушняков.

" Събрахме над 3000 евро и тази заран в 8.00 би трябвало 17 от българите да са пуснати на независимост против заплащането на парична санкция. Всеки отдели каквото можа. Двама ще бъдат съдени през днешния ден, не знаем какво обвиняване ще им бъде повдигнато ", обясни членът на " Левски на левскарите ".

Той не има вяра, че почитатели на Шкупи ще дойдат за реванша в София идната седмица, само че даже и да има такива, ще се разчита на нашата полицията да обезпечи безпроблемното осъществяване на мача от втория квалификационен кръг в Лигата на конференциите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР