Говорещият с дървета. Това не е човек, почитател на горските

...
Говорещият с дървета. Това не е човек, почитател на горските
Коментари Харесай

Зелена светлина: уред разчита езика на растенията

Говорещият с дървета. Това не е човек, обожател на горските бани или от тези, които прегръщат дървета. Това е апарат, който ловко разчита езика на растенията. Инструмент, който следи " здравословното положение " на горите.

Антонио Брунори: Това е детектор, който трансформира, дано ги назовем еко-психологичните сигнали, които изпращат растенията - като растежа, поглъщането на въглероден диоксид, придвижването на течности от корените към листата в научна информация. Това значи, че всяко растение може да ни заяви по какъв начин му въздейства климатът.
Какво споделят дърветата ли? Какво ли не! Като да вземем за пример по какъв начин им влияе смяната на температурата, сушата или пък ветровете. Информация, която несъмнено може да помогне за запазване на горите.

Антонио Брунори: Човечеството се намира в исторически миг. Учените от дълго време предизвестяват - Внимавайте, горите към този момент не са в положение да всмукват въглероден диоксид, както до момента. Достигната е пределната точка.
За да бъде разгадан езикът на дърветата е належащо единствено уредът да бъде подложен на ствола им. Устройството се зарежда от слънчеви панели.
проф. Рикардо Валентини, шеф на Средиземноморския център за климатични промени: Уредът изпраща данните посредством радио сигнал, обвързван към рутер. Оттам информацията се предава през Интернет към Облака. Така че информацията може да бъде изпратена от доста огромно разстояние, без да е належащо да има безжичен интернет в гората.
Говорещият с дървета към този момент улавя езика им в гора в италианската провинция Перуджа. Там са инсталирани 36 устройства.

Рикардо Валентини: Не би трябвало да забравяме, че гората е общественост от доста дървета с разнообразни характерности. Наричам ги характерности. Ние би трябвало да учим освен горите, само че характерностите в тях.
Първият апарат, разчитащ езика на дървета, бил инсталиран през 2016 година На разнообразни места по света към този момент има сложени над 300 уреда. Амбициите на основателите на " говорещия с дървета " е скоро да стартират да работят към 2000 устройства.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР