Готвят се законодателни и нормативни промени, които да направят възможен

...
Готвят се законодателни и нормативни промени, които да направят възможен
Коментари Харесай

Готвят законодателни промени, за да ремонтират стената на язовир Бели Искър

Готвят се законодателни и нормативни промени, които да създадат вероятен ремонтът на стената на язовир " Бели Искър " и той да стартира още през лятото. Това стана ясно след среща на народни представители с регионалния шеф на Софийска област Иван Иванов.

Язовирът е едно от най-старите ни хидротехнически уреди. Ремонтиран е единствено един път през 2008 година, а стената му се нуждае от незабавно подсилване.

Досега ремонт на язовир " Бели Искър " не можеше да бъде изработен, защото не е ясно кой дава отговор за него. След поредност от законови и нормативни актове през годините, отговорността за водното оборудване е размита сред няколко институции.

" Язовирната стена е неизправна и отчасти работоспособна. Така е посочено в експертизата. Взимат се ограничения, равнището на водата се поддържа на кота 1876 м, както са предписали специалистите, само че би трябвало да сме предпазени от естествени бедствия, трусове и други. Язовирът към момента не е рисков, само че ние считаме, че оптимално бързо би трябвало да стартират дейности по ремонта на тази стена. Считам, че би трябвало да стане през това лято ", съобщи Иван Иванов, регионален шеф на Софийска област.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР