Готвят обвинение срещу главния секретар на МВР Живко Коцев, но

...
Готвят обвинение срещу главния секретар на МВР Живко Коцев, но
Коментари Харесай

Готвят обвинение срещу него, а той излиза в болнични – бяга ли Живко Коцев?

Готвят обвиняване против основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, само че той прозорливо излиза в болничен след абсурда към неговото име. Според близки до следствието имало настройка Коцев да бъде упрекнат до края на седмицата по делото против проведената незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. По това обвиняване в ареста са шефката на митниците Петя Банкова, предприемачът Стефан Димитров, а татко му Марин Димитров, който също е обвинен, е в „ Пирогов “, тъй като в събота преди мярката за неотклонение, се почувства доста зле и по неотложност беше извикан екип на „ Бърза помощ “ в Съдебната палата.

Според проверяващи не било изцяло несъмнено, че Коцев ще бъде упрекнат. Причината била, че основният секретар е в болничен и не се чувствал добре. Затова можел и да изиска да се отсрочи повдигането на обвиняването.

Стана известно, че той се е познавал с татко и наследник Марин и Стефан Димитрови, считани за близки до контрабандиста Николай Николов-Паскал.
В медийното пространство се появиха и фотоси на тримата, а на една от тях Коцев театралничи с часовник за 50 хиляди лв., за който се счита, че му е подарен от Стефан Димитров.

Коцев е приел да бъде очевидец. Две денонощия е бил под протекция. Това значи, че приемаш да получиш индулгенция, с цел да натопиш другите в групата. Връщането му е, че би трябвало да има човек, който да противостои на „ неприятния “. Това сподели криминалистът Иван Савов в ефира на NOVA.

По мотив фотосите с часовника на Живко Коцев Савов съобщи:

„ Аз съм часовникар, това ми е междинното обучение. Това е часовник, който коства сред 20-25 000 евро. Часовникът е на ръката на лицето – точка. Или някой му го е дал да се снима с него, което е смехотворно, или той е имал шанса да даде годишната си заплата за часовник “, съобщи той.

„ Колкото и да се употребява политически този проблем, би трябвало да се остави малко време, с цел да се види какво ще излезе “, добави Савов.

Обстоятелството, че един министър ръководител си разрешава да интимничи дотам с основния секретар на Министерство на вътрешните работи, който по закон е деполитизираната фигура, която би следвало професионално да реализира управлението на това министерство​​​​, значи, че той през цялото време е бил партийна креатура, вкарана там да пази ползите на партия Х. Това не значи, че пазя друга политическа мощ. Напротив два пъти гласувах за Политическа партия, тъй като в тях виждах опция. Това съобщи още Иван Савов.

Два са изходите за бъдещето на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, откакто по личните му самопризнания има съпричастност към контрабандните канали, напомня SafeNews.

Те са – или да бъде задържан и притеглен като обвинен или да бъде включен в депутатските листи на ПП-ДБ, с цел да придобие имунитет против наказателно гонене.

„ Има клюки, че Живко Коцев може би ще бъде включен в листите за изборите. Затова в този момент се шуми към него, а „ неприятните “ се пробват да го махнат “, разкри в неделя ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

В последните два дни гневна отбрана на Живко Коцев направиха министър председателят в оставка Николай Денков и съпредседателя на Демократична България Атанас Атанасов, който призна, че той е предложил Коцев за този пост, тъй като е „ съвършеният мъж и служител на реда и не е подкупен “.

Ако обаче прокуратурата „ изпусне “ Живко Коцев, това ще бъде удар върху професионализма на проверяващите и спазването на законите. Доказателствата против Коцев са доста повече от фотографията, на която получава безценен часовник Hublot на стойност 50 000 лева от контрабандиста Стефан Димитров. Според премиера Денков обаче – часовникът на Коцев бил подарък от другари за персонален негов празник и в това няма нищо притеснително.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи към този момент мълчи, само че дължи обществени пояснения, без да се крие зад следствената загадка, при какви условия е получил часовника, каква е цената му и може ли да показа доказателства за изказванията си.

Във Facebook юристът и старши специалист на Антикорупционния фонд Андрей Янкулов разяснява, че прокуратурата, антикорупционната комисия и ДАНС би трябвало да кажат това рушвет ли е или не, в случай че е – за какво Коцев не е упрекнат, в противоположен случай е корист с власт.

Ако пък основният секретар на Министерство на вътрешните работи удостовери, че е получил безценен часовник, “такова лице не може да бъде държавен чиновник, какво остава за върховен ”, акцентира Янкулов.

 

Източник – Епицентър, Narod.bg

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР