Готвенето на пара е един от методите, които са много

...
Готвенето на пара е един от методите, които са много
Коментари Харесай

Здравословно - гответе на пара!

Готвенето на пара е един от методите, които са доста здравословни!!

Защо? Обикновено, тъй като не се употребяват подправките непосредствено и по този начин приготвените ястия са по-леки и по-лесно смилаеми.

Това е един елементарен способ и е подобаващ най-много за готвене на зеленчуци и риба. За готвене на месо не е целесъобразно, защото при приготвянето на месо се изискват по-високи температури, които не диспергират соковете, които се съдържа.

Сред зеленчуци, тези, които са най-подходящи, с цел да бъдат задушени, са листни зеленчуци, месести зеленчуци - тиквички и моркови. Картофите могат да бъдат приготвени без да се белят, с цел да се резервира оптимално нишестето и питателните стойности.

Какъв е главният принцип за готвене на пара?

Храната се готви единствено с пара, която се основава от вряща вода и не влиза в директен контакт и е при непрекъсната и не висока температура (за разлика да вземем за пример от тенджера под налягане). По този метод се заобикалят огромните загуби на минерали, витамини и хранителни субстанции.

 Здравословно - гответе на пара!

Тайните за съвършена пара?

• Има специфични тенджери за готвене на " пара ", които се подреждат една върху друга. В реалност, това, което ви би трябвало, е просто едно гърне, решетка и похлупак - или друго, което ви разрешава да се резервира храната повдигната, над водата;

• Храна не се слага авансово, а тогава, когато заври водата;

• Водата не би трябвало да допира храната по време на варенето;

• Задължително да се сложи похлупак по време на готвене и да се внимава да не се изгорите, когато капака се вдигне;

• Премахване на зеленчуците, когато те са ал денте: по този метод ще се резервира ароматът и по-привлекателният външен вид;

• Ако желаете да предадете по-специален усет и решите да си задушите храни, ароматизирайте водата с лимон, вино, оцет, подправки по ваше предпочитание.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР