Готвената смяна на редица началници на областни дирекции на МВР,

...
Готвената смяна на редица началници на областни дирекции на МВР,
Коментари Харесай

Демерджиев за рокадите в МВР: За мен това категорично е чистка заради записа на ПП

Готвената промяна на редица началници на регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи, към момента импровизирано оповестено кои, само че по предварителна информация над 10 в цялата страна, е чистка с ясна цел - идните локални избори през есента. Това съобщи пред bTV някогашният длъжностен вътрешен министър Иван Демерджиев.

" За мен това изрично е чистка и то не такава, която е целяща изчистване на фрагментите, а реализираща един изминал запис, в който чухме " нашето Министерство на вътрешните работи да провежда изборите ". Казвам това, тъй като знам, че с част от шефовете е разговаряно и им е казано, че няма никакви искания по отношение на професионалните им качества, само че аргументите за промяната им били политически. А когато по политически аргументи се сменят хора, които си правят работата, поражда въпросът - за какво? ", попита реторично той.

Във вчерашния ден въпросните районни Министерство на вътрешните работи шефове са били привикани във силовото ведомство на столичната улица " Шести септември ", където им била обявена новината, че би трябвало да се разделят с постовете си.

" Нямало е искания към тяхната работа, няма и по какъв начин да има, тъй като някои от тях се оправят извънредно добре и са придвижили дирекциите си доста напред с оглед резултатите, само че политически били аргументите. Формулата " политически аргументи " обаче не е била изяснявана в детайли ", показа Демерджиев разговора си извършен постфактум с някои от уволнените началници.

Но въпросът не свършва до тук - откакто в медиите изтича информация за готвените рокади, част от уволненията са били прекратени, твърди Демерджиев.

" Някои от тях са извикани и безусловно им е казано да не помнят водения диалог. Но аз съм уверен, че те ще бъдат заменени, просто няма да бъдат заменени в този момент, няма да бъдат заменени едновременно. Но следете обстановката, до локалните избори ще бъдат заменени всички регионални шефове ", счита той.

Многократно преди се е случвало полицията по места по време на избори да не влиза в избрани квартали и да си затваря очите за изборни закононарушения - това е главната заплаха съгласно някогашния Министерство на вътрешните работи началник с оглед идващият скоро локален избор.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР