Готу Кола или както още я наричат азиатска центела, е

...
Готу Кола или както още я наричат азиатска центела, е
Коментари Харесай

Готу Кола: билката на дълголетието

Готу Кола или както още я назовават азиатска центела, е растение, известно Аюрведа и обичайна китайска медицина. В последните години билката става все по-популярна по света.

В био магазините ще я намерите под формата на таблетки или в сушено положение за подготвяне на отвара или чай за вътрешно приложение. За външна приложимост можете да откриете под формата на крем, лосион или гел.

 g Thinkstock

Азиатската центела се отглежда в продължение на три месеца и се бере на ръка. Научното й име е Hydrocotile Asiatica, а първите сведения за растението идват от Индия. Тя има десетки лечебни качества. Използва се от над 3000 години за лекуването на разнообразни външни и вътрешни проблеми.

В Европа е по-позната под името Готу Кола. Периодичният й банкет на обезпечава на организма здраве и тонизиране.

 g Thinkstock

Билката има впечатляващи антиоксидантно, противовъзпалително, противомикробно и лечебно деяние.

Можете да употребявате билката външно за лекуване на хемороиди, навяхвания, дерамтити и целулит. Някои я употребяват даже за лекуване на проказа.

Най-значимите изгоди се получават при вътрешното приложение на Готу Кола. Тя е чудесно решение за хората с язва на стомаха, анемия, бронхит, хипертония, дизентерия.

Благодарение на способността си да образува колагенови нишки и еластин, можете да се ползва при облекчение на признаците на язва, лекуване на изгаряния и рани (подходящ е и за ускорение зарастване на белези след операция), съкращаване на количеството бръчки и стрии.

 g Thinkstock

Освен това е превъзходен асистент в грижата за здравето на косата и ноктите. С удобно деяние е и върху обрзуващия пърхот скалп. Бори се и против инфекциите в устната празнина като да вземем за пример афтите.

Готу Кола е подобаваща при лекуване на проблеми, свързани с кръвообращението като флебит, синдром на неспокойните крайници, разширени вени и мравучкане.

Тя укрепва кръвоносните съдове и придава разтегливост на артериалните стени. Затова оказва помощ и на хората, страдащи от високо кръвно налягане и повишени стойности на равнището на холестерола.

 g Thinkstock
 image2_16x9.png 6 забавни и свежи книги, които да (си) подарите за 8-ми март На фокус
Растението оказва помощ и за изчистването на токсичните и нездравословни субстанции, насъбрани в организма. Поради тази причина, учените го смятат за мощен диуретик, помагащ на хората с наднормено тегло, както и тези, задържащи течности, или страдащи от бъбречни болести.

Препоръчва се и за хора с пристъпи на тежка тревога и раздразнителност. Освен това усъвършенства действието на мозъка като спомага концентрацията и паметта.

Азиатската центела се предлага при дами, страдащи от тежък и изявен предменструален синдром, както и за тези, които усещат непрекъсната отмалялост вследствие на ежедневните си действия.

 g Thinkstock

Готу Кола е най-известна в света на козметиката със способността си да понижава целулита, с помощта на диуретичното си деяние.

Растението подтиква лимфната система и й разрешава да изхвърля отпадните субстанции посредством урината, потта и изпражненията.

Антицелулитното деяние се показва в постоянен банкет перорално и разтривки с масла с дестилат от билката най-малко 2 пъти седмично. Разбира се, сходна терапия би трябвало да бъде разисквана и назначена от експерт, а не да се подхваща самоволно.

Все отново медиците поучават билката да не се използва от бременни или кърмещи дами, в случай че преди този момент е осъществена консултация с доктор.

 g Thinkstock

Не пропускайте нашия нов раздел "Оферти ", в който ще откриете потребни, практични и прелестни артикули на промоция от българския пазар , особено селектирани за вас от екипа на Edna.bg.

 апп Edna.bg

 апп Edna.bg
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР