Готовите тестени изделия се съхраняват по различни начини и за

...
Готовите тестени изделия се съхраняват по различни начини и за
Коментари Харесай

Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?

Готовите тестени произведения се съхраняват по разнообразни способи и за друго време.

Изделията от ронливо маслено и бъркано маслено тесто, приготвени с конфитюри и мармалад, устоят няколко дни в сухи и проветриви пространства. Същите произведения, когато са приготвени с плодове или с кремове, би трябвало да се съхраняват в хладилни шкафове, и то не повече от 36 часа.

Изделията с квас доста скоро намаляват вкусовите си качества, тъй като се втвърдяват и изсъхват.

Изделията от парено тесто, приготвени с млечни кремове, са предопределени за бърза консумация. Те могат да се резервират в хладилни пространства не повече от 24 часа.

Пържените и сиропираните с гъст сироп произведения устоят по-продължително предпазване.

Изделията от многолистно маслено тесто, приготвени с млечни кремове, също са за бърза консумация. При по-продължително предпазване те омекват и вкусовите им качества се утежняват, а кремът стартира бързо да ферментира. Тези произведения се пазят в хладилни шкафове или пространства.

Сухите произведения от многолистно маслено тесто не се съхраняват в ледник, а в хладни и сухи пространства, с цел да не овлажняват и омекват.

Изделията от леко бисквитено тесто имат по-особен темперамент. По начало полуфабрикатите от такова тесто устоят по-продължително време, в случай че се съхраняват в сухи и хладни пространства.

Например изделията, приготвени с маслен крем Апарел, гъст сироп и шоколад, устоят няколко денонощия, като се съхраняват в хладилни камери или хладилни шкафове. Но в случай че тези произведения са направени с необичаен сироп и с млечни кремове, те са нетрайни и би трябвало бързо да се употребяват. Такива произведения могат да се съхраняват не повече от едно денонощие.

 Плодов къс

Тестените сладкарски произведения не трябва да се съхраняват дружно с други артикули, защото бързо поемат тяхната характерна миризма заради своята пореста конструкция. Те са изключително чувствителни към миризмата на чесъна, кромида, другите типове салати, туршии, риби, салами и други Те не трябва да бъдат също наоколо до петрол, газ, бензин и други горива, които излъчват миризма. Това бързо и елементарно ще ги направи негодни за консумация.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР