Готови са критериите за квалифициране на летищни площадки в международни

...
Готови са критериите за квалифициране на летищни площадки в международни
Коментари Харесай

Държавата с ясни критерии как малки летища ще стават международни

Готови са критериите за квалифициране на летищни площадки в интернационалните летища. Това разгласи заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Христина Велинова по време на конференция, по случай 74-та годишнина на Българската гражданска авиация.

По думите ѝ, допълненията в Наредба №20, с които се дефинират условията за издаване на уверение за експлоатационна валидност на интернационалните летища за обслужване на авиация с общо предопределение са подготвени. Служебният министър съобщи, че съгласувателните процедури са извършени и наредбата ще бъде оповестена за публично разискване.

" Така някои дребни летища, които към сегашния миг са летателни площадки, в случай че дават отговор на условията на нормативната уредба и се снабдят с уместно съоръжение, ще имат опция да обслужват интернационалните полети от авиацията с общо предопределение ", означи Велинова. 

Тя заяви, че все още подготвеност за това са оповестили обектите в Русе, Лесново, Приморско, Балчик, Казанлък и София-Запад..

Заместник-министърът добави, че останалите дребни летища, които сега са летателни площадки, ще могат да се класифицират като " летища за обслужване на полети, разнообразни от търговски въздушен транспорт, с въздухоплавателни средства с оптималната излетна маса под 5700 кг против възнаграждение или без възнаграждение, както и за софтуерни потребности на притежателя без възнаграждение ".

За тази група най-малки летища, на които няма да се правят интернационалните полети, се планува омекотен регистрационен режим.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР