Готов съм да работя с правителството, за да наваксаме пропуснатото

...
Готов съм да работя с правителството, за да наваксаме пропуснатото
Коментари Харесай

Президентът Радев от Китай: Установихме лични отношения със Си Дзинпин

Готов съм да работя с държавното управление, с цел да наваксаме пропуснатото историческо време. Така президента Румен Радев разяснява постигнатите договорености по време на срещата си с китайския президент Си Дзинпин.
Снимка: Президентство на Република България
Той разгласи, че е открил персонални връзки още по време на пленарните диалози сред двете делегации. Китайския президент, по гледище на българския си сътрудник, е решил въпроса с достъпа на българско мляко и млечни артикули до китайския пазар.

Президентът Румен Радев дойде на посещаване в Китай Той ще връчи документ за насоки в развиването на българо - китайските връзки

„ Вчера постигнахме значим триумф и отворихме нов стадий в нашите връзки. Установихме тези връзки на равнище стратегическо партньорство, само че и със самия президент Си Дзинпин установихме персонални отношения”, сподели Радев.
Снимка: Президентство на Република България
Радев добави, че е оптимист за първите две цели, които си сложи при заминаването си в Пекин – за директна авиолиния и китайска банка у нас. По отношение на третата – център за научна и развойна активност ще би трябвало да се работи с МОН.

Румен Радев: България към момента е бяло леке на картата на китайските вложения По време на диалозите с Ли Къцян е подложен въпросът за присъединяване в построяването на АЕЦ "Белене "

Президентът посочи, че е имал малко време за подготовка на държавното посещаване в Китай, тъй като поканата към него от китайския му сътрудник е била отправена на икономическия конгрес в Санкт Петербург преди месец, където двамата участваха в взаимна полемика с президента на съветската федерация Владимир Путин.
Снимка: Президентство на Република България
Си Дзинпин оценил самодейността на българския си сътрудник да има Глобален център за партньорство у нас по самодейността 17+1, която е учредена на икономическата и комерсиална съгласуваност сред страните от Централна, Източна Европа и Китай.

Румен Радев с изявление на Световния стопански конгрес в Далиен Държавният глава ще се срещне с Клаус Шваб, създател и президент на Световния стопански конгрес в Давос

На въпроса на bTV дали Декларацията за стратегическо партньорство с Китай, контрактувана през вчерашния ден, подхожда с политиката на Европейския съюз към Китай – Радев разяснява, че е защитил българския интерес и е работил съгласно съглашението Китай – Европейски Съюз за всеобхватно икономическо партньорство.
Снимка: Президентство на Република България
„ Държавите в Европейски Съюз, които имат стратегическо партньорство с Китай са Германия, Франция, Италия, Англия, Португалия, Австрия, Полша, Чехия и Унгария. Това са страни, към които текат многомилиардни китайски вложения, изключително първите 6 от тях образуват европейската политика”, аргументира се президентът.

Румен Радев прикани за повече китайски вложения в България Президентът разгласи, че вратата към Китай е отворена
Той се ангажира да даде всички резултати и насоките, които са предложили на Китай след визитата и посочи, че всички оферти са били координирани с външно министерство.
Снимка: Президентство на Република България
Президентът Радев дойде в Шанхай, където се срещна с кмета на града. Утре той ще изнесе лекция в Шанхайския университет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР