Гостуването на президента на Русия Владимир Путин на сватбата на

...
Гостуването на президента на Русия Владимир Путин на сватбата на
Коментари Харесай

Путин е гост на сватба, може да удари имиджа на Австрия

Гостуването на президента на Русия Владимир Путин на сватбата на 53-годишния министър на външните работи на Австрия Карин Кнайсел през уикенда може да нанесе сериозен удар по имиджа на австрийското държавно управление, което сега оглавява Съвета на Европейския съюз, разяснява специалист пред „ Таймс “ (The Times). Това ще е втората аудиенция на Путин в Австрия за последните 3 месеца. Кадри от визитата през юни вижте във видеото.

Сегашната аудиенция на Путин би трябвало да показва укрепващите връзки сред Москва и Виена. Кнайсел беше назначена за министър на външните работи през декември, тя е от дясната Партия на свободата. Неин брачен партньор ще стане 65-годишният предприемач Волфганг Майлингер.

Президентът Радев: Русия също би трябвало да извърви своя път

Русия подписа контрасанкции против Съединени американски щати и техни съдружници

"Дер Щандарт ": В България Русия има порт, президент, парламент…

Сигурността на празничното събитие ще бъде обезпечавана от австрийските специфични елементи.

Партията на свободата е в съдружното държавно управление с Австрийската национална партия.

И до момента в който съдействието сред центристи и националисти не е казус, различен факт буди въпроси.

През 2016 година Партията на свободата подписа съглашение за съдействие с „ Единна Русия “ – ръководещата политическа мощ в Руската федерация, чиито водач е президентът Владимир Путин.

Партията на свободата е учредена от тогавашни нацисти и постоянно е упреквана в извънредно десен уклон.

В същото време тя приканва Европейския съюз да анулира глобите против Русия.

От Партията на свободата са се изказвали неведнъж позитивно за Путин за неговата позиция във връзка с обичайните полезности и битката с интернационалния тероризъм.

Според Герхард Мангот, учител по политически науки в университета в Инсбрук, визитата на съветския президент в Австрия има няколко стратегически цели.

„ Първо, това е стремежът на Путин да си сътвори облик, който демонстрира, че той не се намира в политическа изолираност – че го чакат в Австрия. Второ, той желае да поддържа австрийската Партия на свободата, която симпатизира на Москва”.

В същото време съгласно Мангот идването на Путин ще нанесе удар по престижа на австрийското държавно управление, изключително в миг, когато страната е ръководител на Съвета на Европейския съюз.

„ Това вреди на тактиката на канцлера Курц, който желае да нарежда Австрия в качеството на почтен и безпристрастен медиатор сред Европа и Русия. Но никой няма да повярва в това. Австрия наподобява като троянски кон, който съставлява ползите на Русия”, счита Мангот, визирайки думите на Курц, който съобщи, че Виена е подготвена да стане мост сред Русия и западните страни.

Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР