Гостуването на дизайнерката Невена Николова в предаването Преди обед и

...
Гостуването на дизайнерката Невена Николова в предаването Преди обед и
Коментари Харесай

Доброто е заразно: Как едно писмо породи мигновена реакция за рядка кауза

Гостуването на дизайнерката Невена Николова в предаването " Преди обед " и апелът ѝ за една рядка идея сътвори мигновена реакция.

Гергана не може да върви с обувките, само че те ѝ дават баланс, с цел да може да седи в количката. Всичко стартира с един имейл, който Гергана написа до bTV по време на гостуването на дизайнерката Невена Николова в предаването " Преди обед ":

Снимка: bTV

" Казвам се Гергана, от град Казанлък съм и съм родена с тежка форма на спинална мускулна недоразвитост. За да заставам седнала, нуждая се от баланс, който ми дават единствено обувките. От 3 години нося едни обувки - и зиме, и лете. “

Целта ѝ е с нейна помощ да откри човек, който да създаде специфични обувки, които се намират мъчно и са доста скъпи.

Снимка: bTV

В ефир дизайнерката споделя историята на Гергана, а останалото се случва от единствено себе си.

Само няколко дни по-късно след апела на дизайнерката при Гергана идват обущари, кинезитерапевти и експерти от екипа на доцент Владислав Иванов. Обувките, за които мечтае, скоро ще са на краката ѝ.

„ Мога да ви кажа доста неща, които не мога да върша, само че мога да ви кажа две, които мога. Едното е, че мога да се боря, не съм спряла да се боря за по-добър стандарт на живот “, споделя Гергана.

Снимка: bTV
Другото е да написа лирика.

„ Другото нещо, с изключение на комфортни обувки, е да бъда красива и в случай че някой ми зяпа краката, да знам, че е за хубаво “, споделя още Гергана.

Доброволците отиват и в град Стамболийски, с цел да вземат мярка и от крайници на Тихомир Манчев, който също се е свързал с Невена Николова.

Снимка: bTV
Скоро ще може да се движи без патерици.

„ На първо място желая да заведа приятелката ми на море, че не сме ходили много години. Да се усещам и аз жив “, споделя Трифон Манчев.

" Ще го подкрепим крайници, с цел да може да стъпва по-спокойно и да се движи. С едно бастунче ще съумява, ще е много по-мобилен, в сравнение с е сега. Ако може по този метод да го облекчим и да му помогнем “, споделя обущарят Цветелин.

Снимка: bTV
Невена Николова не оказва помощ, с цел да натрупа известност, тъй като към този момент я има като дизайнер на кралски особи и звезди като Елизабет Хърли и Никол Шерцингер. Според нея Гергана и Трифон имат потребност на първо място да се усещат част от обществото.

„ Трябва да намерим работа на хора, които са в извънредно нежелана обстановка, без да са виновни за това. Трябва да намерим на тези хора занятие “, счита дизанйнерката.

Тази история не свършва тук. Невена Николова и доброволците желаят да оказват помощ на още хора с сходни болести.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР