Гостите ви ще останат очаровани от това ястие със свинско

...
Гостите ви ще останат очаровани от това ястие със свинско
Коментари Харесай

Свинско филе с пюре от сладки картофи

Гостите ви ще останат очаровани от това ядене със свинско филе и пюре от сладки картофи

Необходими Продукти

● прясно мляко - 150 г
● краве масло - 50 г
● сладки картофи - 2 бр.
● свинско бон филе - 500 г
● ябълков оцет - 30 г
● соев сос - 150 г
● мед - 3 с.л.
● соев сос - 150 г
● горчица
● червен пипер
● черен пипер
● сол
● зехтин

Начин на подготвяне

В дълбока тенджера загрейте вода. При започване водата да ври прибавете 1 супена лъжица сол. Сложете обелените сладки картофи и ги оставете да къкрят. Степента на подготвеност може да се ревизира, като при убождане от вилица, тя свободно минава през картофа. Нужни са към 30 минути.

Извадете картофа и го сложете в обособен съд. Добавете маслото и намачкайте с вилица добре. След това се прибавя млякото и се пасира, като се внимава консистенцията да не стане прекомерно рядка. Пюрето от сладки картофи е готово!

В обособена огромна купа прибавете соевия сос, 2 с.л оцет, 3 с.л. мед и горчица. Разбъркате до разбъркване на съставените елементи.

Загрейте авансово тиган и намазнете (препоръчително е да се употребява зехтин). Сложете авансово овкусеното свинско бон филе с подправките в тигана и запечатайте за 1-1, 5 минути от едната страна. Намалете степента на котлона и обърнете месото. Добавете соса, намалете котлона и оставете свинското на тиган да се готви за към 15-20 минути.

Извадете месото в обособена паница и усилете котлона още веднъж. Останалият сос в тигана ще стартира да се редуцира. Оставете го за 8-10 минути или до мечтаната плътност (сосът не би трябвало да бъде прекомерно гъст). Върнете по-късно месото в тигана и нежно го поливайте със соса от тигана за 5-7 минути.

Сервираме месото, нарязано върху картофеното пюре, полято със сос и украса по желание.

Зарадвайте себе си и обичаните хора със Свинско филе с пюре от сладки картофи!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР