Гостенка на ВИП събитие в Маями случайно събаря на земята

...
Гостенка на ВИП събитие в Маями случайно събаря на земята
Коментари Харесай

Жена бутна и счупи скулптура за 42 хил. долара (СНИМКА)

Гостенка на ВИП събитие в Маями инцидентно събаря на земята статуя на стойност 42 000 $ на американския поп актьор Джеф Куунс, споделя 24 часа, цитирайки BBC.

Според очевидци дамата е потупала с пръст скулптурата, която съставлява един от емблематичните надуваеми балони във формата на куче на Джеф Куунс. Произведението на изкуството се разрушава на дребни късчета.

Инцидентът се случва по време на извънредна вечер за откриването на годишния панаир за модерно изкуство Art Wynwood в Маями, Флорида.

Местният художник Стивън Гамсън споделя, че до момента в който се любувал на скулптурата „ стара жена “ се доближила и почукала по творбата на Куунс с пръст. В идващия момент към този момент била на части на пода.

 Жена бутна и счупи статуя за 42 хиляди $ (СНИМКА)

Отначало Гамсън се зачудил дали не е част от зрелище, нещо вид Банкси, който има навика да унищожава творбите си, само че бързо осъзнава, че става дума за случай. Реакцията на хората бе като автомобилна злополука на автомагистрала, споделя художникът.

„ Беше си цяло събитие! “, споделя друга свидетелка.,,Всички пристигнаха да видят какво се е случило. “ Тя прибавя, че дамата, предизвикала случая, е колекционер на изкуството.

„ Животът просто спря за 15 минути “, разяснява Седрик Боеро, който работи за галериите за изящни изкуства Bel-Air. Боеро споделя, че негов сътрудник е разговарял с дамата-неволен причинител на опустошението, която е споделила, че „ доста съжалява “ и „ просто желае да изчезне “.

Балоненото куче бе част от лимитирана серия, която в този момент е още по-лимитирана – вместо 799 броя – 798. Разбира се, скулптурата е застрахована.

„ Това е положително за колекционерите “, прибавя със смях Боеро.

Въпреки че е разрушена на десетки части, към разрушената статуя към момента има търговски интерес. Художникът Гамсън предлага да я купи незабавно, тъй като съгласно него „ има в действителност страхотна история “.

68-годишният Джеф Кунус не е коментирал случая. Гамата му от статуи с балонени кучета се счита за едно от най-емблематичните творби на актуалното изкуство. Много от тях са продадени за десетки милиони долари.

Някои са големи, високи 3 метра. Злощастното кученце най-малко се издигаше на 40 сантиметра.

Скулптурите на американския актьор красят галерии по целия свят. През 2017 година Джей Зи работи с Куунс за основаването на 12-метрово балонено куче за театрален атрибут.

През 2019 година Куунс влезе в историята, когато негова статуя на заек се продаде на търг за 91,1 милиона $ – най-високата продажна цена за жив художник.

Още от Любопитно

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР