Гост в “На фокус с Лора Крумова бе Атанас Пенев,

...
Гост в “На фокус с Лора Крумова бе Атанас Пенев,
Коментари Харесай

Наско от Б.Т.Р.: Страхувах се от първия ми женски образ и от народната песен

Гост в “На фокус с Лора Крумова ” бе Атанас Пенев, вокалът на Б Т.Р. и участник в „ Като две капки вода “. Певецът завоюва втори лайв на хитовото шоу за звездни трансформации с изключителната си реплика на италианския тенор Лучано Павароти. Също по този начин бе безукорен и в облика на Веселин Маринов, само че получи заслужени аплодисменти от аудитория и жури за представянето си като Николина Чакърдъкова. Експериментаторът в „ Капките “ споделя повече за присъединяване си в хитовото предаване, за страстите от осъществяванията и компликациите от преобразяванията си.

„ Много е забавно и занимателно, изключително когато стигнем до стадия за излизане на сцената. Човек би трябвало да се забавлява. Но всеки един от нас поставя доста труд, с цел да може да стигне до сцената. Чисто певчески досега, най-труден ми бе облика на Лучано Павароти. Ако имах опция за повече подготовка, като 3-4 години, щях да се доближа до него. Другите два облика, които за мен бяха доста значими, бяха тези на Веселин Маринов и Николина Чакърдъкова. Веско би трябвало да бъде деликатно подправен и да се отнесем с нужното почитание и към песента, и към актьора. Имах страхотна помощ от ансамбъла на Николина Чакърдъкова. Тя също ми даде значима тенденция, че песента е от младоженеца. Всъщност пее войводата – жених. Беше ме боязън, тъй като ми беше първи женски облик, а и национална ария “, споделя Наско, който изпипва всички облици до последния подробност. Голяма помощ получава от брачната половинка си, която му дава потребни препоръки.

„ Гледах осъществяването на Наско, който беше доста обезпокоен. Важно бе да пресъздаде настроението. През екрана ми съобщи такава позитивна страст, че забравих да се тормозя за него. Беше ми щастливо на душата. Преразказах му цялата ария, която е за един македонец, харесал си младоженка и желае цялата Пирин да го чуе. Трябва да пресъздаде страстта на огромен влюбен мъж, искащ огромна женитба. Дадох му и едни от първите ми костюми, с които пеех песента. Важно бе, че хората доста се радваха и получи вота на публиката, значи, че си е приключил добре работата. Поздравявам го, че влезе в екшъна на „ Капките “, се включи с коментар националната изпълнителка Николина Чакърдъкова.

Наско признава, че постоянно го е било боязън да извършва национални песни, само че доста ги харесва. Споменът, който има за детството си са фамилните събирания и дядо му Атанас, на който е кръстен актьора, обичал да си припява национални песни след една огромна ракия. От националните песни, които си спомня добре от времето на казармата е песента „ Руфинка болна “ на Валя Балканска. Наско е минал през школата на Ансамбъла на Строителни войски, от която са минали доста от нашите музиканти – част от ФСБ, Наско, Веселин Маринов, а също по този начин и разнообразни типичен музиканти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР