- Госпожо Александрова за първи път се кандидатирате за кмет

...
- Госпожо Александрова за първи път се кандидатирате за кмет
Коментари Харесай

Мая Александрова: Искам красив парк с много алеи в Люлин

- Госпожо Александрова за първи път се кандидатирате за кмет и дано стартираме диалога с това какъв брой огромен е регионът и каква е структурата на районната администрация? На какъв брой хора ще разчитате да ви оказват помощ – известно е, че там работят специалисти в разнообразни области и са наясно с проблемите на жителите?

- Люлин е най-големият квартал на София и дръзвам да настоявам, че е петият по величина град в България. Ние, люлинчани, му споделяме „ град Люлин “. Тук живеят към 230 хиляди души, по тази причина и районната администрация би трябвало да е доста по-голяма от другите софийски региони. Ако бъда определена ще направя екип от специалисти на високо-професионално равнище по всички посоки. Искам с тяхна помощ да съумеем да решим проблемите на региона – а те не са малко.

- Бихте ли споделили част от значимите неща, които желаете да свършите и са залегнали в платформата ви?

- Няма да приказвам за инфраструктурата, това е най-наболелият проблем и то освен за „ Люлин “. Ще споделя една моя персонална фантазия, която е и фантазия на доста от моите съкварталци. Както към този момент споделих – ние сме един огромен град в града, а Люлин няма и един парк. Имаме терен в сърцето на Люлин тъкмо против Кооперативния пазар. Това е една пустееща поляна. Аз си давам обещание, като своя персонална идея, ще направя тази поляна хубав парк с шадраван по средата с красиви алеи и доста пейки.

- Друг приоритет?

- Другото, което би трябвало да се направи е обвързвано с наболял и животозастрашаващ проблем. Всички столичани знаят от медиите за случая през юни месец, когато почина от гръмотевица един люлинчанин. За мен е стратегическа задача всички панелни блокове да ги оборудваме с гръмоотводи. Панелите са от седемдесетте години. Всички сме си поправяли покривите по няколко пъти – нямаме нито един гръмоотвод.

- Има ли по какъв начин да се спре презастрояването?

- Невъзможно е да го спрем, това е строителната мафия. Но можем най-малко да го ограничим. Ще се боря, в случай че бъда определена, да няма презастрояване в зелените площи, в градинките и в местата за отдих. Нашият квартал не е към момента по този начин рисково презастроен и можем да го разширяваме периферийно. Не да вклиняваме нови блокове и да застрояваме зелените си площи, които доста добре са били проектирани още по времето на социализма.

- Досега проведохте ли срещи със свои съкварталци, какво ви споделиха, имат ли свои оферти за развиването на региона?

- Прозрачността и публичните разисквания са залегнали във фундамента на платформата ми. Постоянни, ежеседмични срещи ще върша с хората от другите микро-райони. Така най-точно могат да се дефинират проблемите, да намерят съответни решения и да бъдат транспарантни дейностите както на кмета по този начин и на районната администрация.

- Ще ви върна към парка, дали бихте иницирали референдум в Люлин, изпълним ли е?

- Мисля че към този момент на всички ни омръзна нищо да не се случва. Затова считам, че хората са съгласни да излязат на референдум да си изискат своето, това което е значимо и належащо за всички ни, а освен за група хора, които в този момент ръководят.

***

Кандидатът за кмет на регион Люлин Мая Александрова е родена в София. Средното си обучение приключва в 133 то СУ А.С.Пушкин. Бакалавър със компетентност Икономика и организация на труда от УНСС. Щастливо омъжена с две деца. Членува в Българска социалистическа партия от 2002г. Работила е в Горско стопанство на Българска социалистическа партия като политически помощник. Член на Изпълнителното бюро на районен съд на Българска социалистическа партия в Люлин. През останалото време е работила в частния бранш - шеф на малко кафене в София.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР