Госпожице, патрулката не е такси“ – този отговор получава Киряки

...
Госпожице, патрулката не е такси“ – този отговор получава Киряки
Коментари Харесай

„Госпожице, патрулката не е такси“: Млада жена е намушкана от бившия си, след като полицията отказва да ѝ помогне

„ Госпожице, патрулката не е такси “ – този отговор получава Киряки Грива малко преди да бъде убита от някогашния си другар. Младата жена търси помощ от органите на реда в предградие на Атина, откакто получава закани.

Тя отива в полицейския сектор, с цел да подаде тъжба, че е била преследвана. Помолила е служителите на реда да я ескортират до дома ѝ, само че получава отвод. „ Патрулните коли на дават таксиметрова услуга “, споделят ѝ органите на реда.

Малко след излизането от полицейския сектор в понеделник вечерта тя е намушкана до гибел от някогашния си другар, против който е подала жалбата.

Погребението на 28-годишната Кириаки Грива се състоя в четвъртък, предава „ Катимерини “.

Бездействието на полицията провокира необятно неодобрение в Гърция и претенции за промени. Ръководството на гръцката полиция разгласи, че ще бъдат обезпечени „ безвредни къщи “, в които да бъдат настанявани жертвите на домашно принуждение или тези, които са подали тъжби.

Учениците от Музикално учебно заведение в Атина организираха музикален митинг в петък пред полицейското ръководство, от което са отпратили 28-годишната Кириаки Грива преди да бъде убита.

Учениците извършиха основани от тях песни за убийството. Няколко деца бяха боядисали дланите си с алена багра и ги подвигнаха високо в памет на петата жена, станала жертва на домашно принуждение от началото на 2024 година

Според публични данни Министерството на вътрешните работи на Гърция случаите на домашно принуждение са се удвоили от 2020 година насам.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР