Господнята молитва е най-известната и най-важната молитва в православната вяра.

...
Господнята молитва е най-известната и най-важната молитва в православната вяра.
Коментари Харесай

14 интересни факта за „Отче наш“. Най-удивителната молитва, дадена ни от Бог

Господнята молитва е най-известната и най-важната молитва в православната религия. Милиони хора я четат всекидневно. Много християни са уверени, че тази молитва оказва помощ и пази даже в най-трудните житейски условия.

Тази чудотворна молитва ни е дадена от Исус Христос, Сина Господен, по тази причина се счита, че тя е основана за специфична енергийна връзка с Него.

Четиридесеткратното въодушевление на молитвата „ Отче наш “ може да избави човек от най-страшното злощастие, естествено злополучие или злополука, от нахлуване от човек или диво животно. Мирът и спокойствието се резервират към хората, които постоянно четат тази молитва. Злите, подли хора последователно изчезват от живота им или се трансформират към по-добро.

Дори откакто прочетете „ Отче наш “ единствено един път, незабавно ще забележите, че всяка демонстрация на експанзия и зло изчезва, напуща живота ви, сменени от берекет и успокоение.

Тази молитва избавила от гибел доста бойци във войната. Има доста свидетелства на хора, оживели и след най-тежките пострадвания.

Редовното четене на молитвата „ Отче наш “ лекува както физически, по този начин и духовни болести. Според доста християни подобряването както на телесното, по този начин и на вътрешното положение настава съвсем незабавно след четенето.

Душата се изпълва със светлина, безпокойството, паниките, гневът, унинието и страховете изчезват, към този момент не желаете да се ядосвате или да осъждате ближните си. В допълнение, тази молитва е огромна помощ в битката против всички типове нездравословни зависимости – алкохолизъм или наркомания.

„ Отче наш ” е в действителност чудотворна молитва, притежаваща удивителна, мощна мощ. Ако желаете да излекувате някакво заболяване, да подобрите здравето си, да станете по-весели и енергични, да измененията качеството на живота си, да се отървете от отрицателните мисли, да проясните мозъка си и да смекчите сърцето си, започнете да оферирате тази молитва през днешния ден.

Ще видите – доста скоро вие сами ще се измененията към по-добро. Именно тези промени могат да повлияят на вашата орис, да я насочат в по-достойна и праведна посока. Тази молитва ще ви помогне да погледнете живота с други очи, да изчистите мозъка си, да проясните съзнанието си. В допълнение, „ Отче наш “ оказва помощ да се отървете от нецензурни думи, злословия, разногласия, хули и наказание.

Много хора, страдащи от дълбока меланхолия, също отбелязвта чудодейния резултат на тази молитва върху себе си. Нека обаче да преминем от общото към съответното и да разгледаме 14 забавни обстоятелството за „ Отче наш “:

1. Господната молитва е безусловно универсална. Счита се както за социална, по този начин и за църковна. Можете да я прочетете в фамилна среда или сами, персонално, като по този метод непосредствено се обръщате към Господ.

2. Тази молитва е единствената, която се среща в Евангелието като директен апел за деяние. Исус Христос даде тази молитва на своите възпитаници, когато те го помолиха да ги научи по какъв начин да се молят. По тази причина „ Отче наш “ се назовава още Господня молитва.

3. Тази молитва се среща два пъти в Светото писание и в разнообразни евангелия, както от Лука, по този начин и от Матей.

4. „ Отче наш “ е прочут освен измежду православните хора и последователите на католическата черква. Много поддръжници на протестантството и даже невярващи постоянно се обръщат към тази молитва.

5. В тази молитва всяка дума е изпълнена със свещено значение и символика. Но някои хора, които не знаят същинското й пояснение, произнасят фразата „ Отче наш “ автоматизирано, машинално. Важно е обаче да запомните, че когато се молите, откровената религия е доста по-важна от дълбоките знания в региона на богословието.

6. И Йоан Златоуст, и Максим Изповедник, и Кирил Йерусалимски, и Йоан Касиан, и Ефрем Сирин, както и доста други велики църковни отци и богослови са тълкували тази молитва по своето време.

7. Молитвата има и бездънен обществен и учебен смисъл, наблягайки универсалните човешки полезности – тя учи да прощаваме на длъжниците, да направляваме личните си пороци и да успокояваме слабостите.

8. Молитвата се чете освен за себе си, тя приканва за спасението на всяка човешка душа – изключва всяка демонстрация на горделивост, тъй като първата строфа е „ Отче наш “, а освен „ Отче “ или „ Отче мой “.

9. Обръщението към Господ не просто като към Създател, само че и като към личен Отеце характерност, която е неповторима за християнството. Всеки от нас посредством жертвата на Христос е Божий наследник и има право да споделя: „ Авва, Отче! ”.

10. Палиндромът на латински, който звучи като „ SATOR AREPO TENET OPERA ROTAS “, образува знак на кръст, когато е написан в квадрат. Черните букви съставляват „ PATER NOSTER “ – „ Отче наш “, а „ А “ и „ О “ значат „ Алфа “ и „ Омега “ – т.е. началото на всичко и неговият край.

11. Тамплиерите са възнесли Господната молитва в гръцката православна традиция, само че не и в литургията на римокатолическата традиция. Разликата е, че в православния фасон участват думите: „ Защото твое е царството и силата и славата во веки веков, амин. “
Навремето католиците съкратили тези думи, вярвайки, че единственият папа е викарий на Господ на земята и затова Божието царство е събитие, което към този момент се е случило. Тамплиерите били на друго мнение, като не считали мнението на папите за основателно.

12. Тази молитва, наред със „ Символа на вярата “, молитвата към Светия Дух, молитвата на Богородица и „ Достойно есть “ е молитва, която всеки християнин би трябвало да научи.

13. Духовниците поучават да четете „ Отче наш “ замислено и от дъното на сърцето си, да бъдете деликатни в молбите си. Онези, които насочат тази молитва и не я следват, изговарят името на Бог на вятъра. Помнете значимостта на достойното държание – вършете праведни и почтени каузи, като същински деца на Господ.

14. Прочетете тази молитва във всяка обстановка: както в тъга, по този начин и в наслада, само че не се поддавайте на фанатизъм, помнете думите, изречени от Исус Христос: „ Защото от вътрешната страна, от сърцето човешко, излизат зли намерения, прелюбодеяния, блудства, убийства “. Молете се освен със сърцето си, само че и с мозъка си, със схващане за това, което се случва.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР