Господин Полфрийман не е под юрисдикцията на Главна дирекция Изпълнение

...
Господин Полфрийман не е под юрисдикцията на Главна дирекция Изпълнение
Коментари Харесай

Полфрийман не е наш проблем убеден зам.-министър Николай Проданов

Господин Полфрийман не е под юрисдикцията на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " (ГДИН ) от момента, в който излезе от вратата на Софийския затвор. В момента той не е наш проблем . Това съобщи зам.-правосъдният министър Николай Проданов пред публицисти.

Той се въздържа от коментар за събитията след освобождението от Софийския затвор на австралиеца, наказан за убийството на българския студент Андрей Монов през 2007 година Той отхвърли коментар и за настояването наказаният за убийството на Джок Полфрийман да бъде върнат в пандиза.
 Полфрийман е в Бусманци от съображения за сигурността му
Полфрийман е в Бусманци от съображения за сигурността му

Зам.-министър Балабанов увери, че австралиецът няма никакви искания към Министерство на вътрешните работи

" Трябва да се въздържаме от мнения на правосъдни решения ", изясни Проданов. " В основата на демократичната република е независимостта на правосъдната власт и правото способният правосъден състав да вземе своето решение по вътрешно разбиране. Дори тогава, когато не сме съгласни с едно решение по едни или други съображения, би трябвало да почитаме решенията. Това е част от цената за това, че живеем в демократично общество ", съобщи Проданов.

" Отказвам да разясня обстоятелства, условия, които са в протоколите на правосъдни съвещания и на две правосъдни институции - на Градския съд и на Апелативния съд. Там доста в детайли процесуалните представители на Софийския затвор са изложили нашата позиция, която не е променяна ", съобщи Проданов. Нямаме никакви учредения да преразглеждаме нашите връзки по случая. Нашето отношение е друго от изложеното от апелативния състав, безапелационен бе зам.-министър Проданов.

Той запита репортерите дали нещо ги е впечатлило при излизането на Полфрийман от Софийския затвор, които в отговор го запитаха от какво е впечатлен той. " Този човек е с равнище на настъпателност доста по-високо от междинното. Той е бил подобен сега, в който е направил закононарушението, той беше подобен при нас всички тези 12 година Той беше подобен и сега, в който излезе от пандиза. Според мен и съгласно сътрудниците от затворническата администрация този човек не се е поправил ", съобщи Проданов.

Зам.-министърът изясни, че част от наказванията на Полфрийман до момента в който излежава наказванията си са свързани с негово нападателно държание по отношение на надзирателите. " Той използва нецензурни изрази, има едни дейности при започване на изтърпяване на присъдата, които администрацията напълно вярно е решила като опит за бягство, след което той е бил изолиран в нескончаем интервал от време, редовно пренебрежение на администрацията и на реда в общежитието.

На репликата, че доста пандизчии имат сходно държание зам.-министърът отговори, че те носят своите дисциплинарни дейности и не са освобождавани предварително .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР