Господа министри, с днешните признания вие сами си отрязахте главите.

...
Господа министри, с днешните признания вие сами си отрязахте главите.
Коментари Харесай

Нинова за кризата с водата: Не е виновно слънцето, а некадърното управление във водния сектор

Господа министри, с днешните самопризнания вие сами си отрязахте главите. Шокирани сме от обстоятелството, че заместник-министър от трибуната на Народното събрание сподели, че е схванал от медиите, че с изключение на в Перник, и в други градове има режим на водата, декларира Корнелия Нинова.
Това изречение споделя всичко и удостоверява вчерашните ни думи за безхаберието и безсилието ви – министри четат от медиите къде има проблем с водата. Второто ви самопризнание, което споделя всичко - регионалният шеф на Перник от ГЕРБ чак през вчерашния ден, съгласно зам.-министъра, била схванала, че има пълномощия и отговорности във връзка с водоснабдяването в Перник. И това споделя всичко – какви хора назначавате, знаете ли какво вършат там и какви са им пълномощията. Сами си го признахте в лицето на зам.-министъра, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

Трето, прехвърлихте виновността на ВиК операторите и шефовете, на кметовете. А през вчерашния ден, господин Нанков, разтварям скоба, си позволихте да обвините кмет на Българска социалистическа партия. Щях да ви запитвам - кметът на Перник чий беше, а на Шумен, а на Ловеч? Поне в тази голяма национална рецесия да не подхождате по този метод - няма никакво значение какъв е кметът, когато по ваше самопризнание 315 хиляди индивида са в рецесия и на воден режим, уточни тя.

Прехвърлихте виновността с изключение на на ВиК, на кметове, на времето, дъждовете и снега, само че не поехте никаква отговорност за политиката на държавното управление на национално ниво във водния бранш. Сега ще вземете една-две оставки, с цел да потушите напрежението измежду хората в Перник и другите обитаеми места. Но това не взема решение казуса. Помните ли, когато преливаха язовири и заливаха Варна, Мизия – какво отговори министър от държавното управление? Свиквайте, уважаеми българи - в световни климатични промени, оттук насетне ще е по този начин, язовирите ще преливат и ще ви давят. Сега е назад – няма вода в язовирите, а повода е същата. Свиквайте, уважаеми българи, че ще носите легени години наред, тъй като има климатични промени и засушаване. Не можете до дъно да се оправдавате с това, тъй като вие самичък казвате една от главните аргументи – 75% от водата се губи. Изтича, тъй като няма сменена и рехабилитирана водопреносна мрежа. Чия е отговорността? На държавните управления на Бойко Борисов през последните 10 години. Сега казвате, че занапред нататък би трябвало да подмените водопреносната система, стартирате планове. Къде бяхте 10 години? Да не би това да ви е първи ден на власт, че в този момент ни казвате какво би трябвало да стане? Колко пари изтекоха в тази система и къде са парите на хората от нарастването на цената на водата? Къде са парите от оперативните стратегии?, изясни Нинова.

По ваша публична информация 0,5 % от водопреносната мрежа в страната сте подменили за 10 години. Сега ви е отговорен дъждът, снегът, слънцето, засушаването и световното стопляне. Не, отговорно е безхаберието ви през последните 10 години и безсилието през днешния ден да решите казуса и ужасяващите данни, които изнасяте за пръв път. 320- хиляди души към този момент в режим, евентуално ще станат повече, а отговорът за Перник е, че след 2 години ще се реши казусът. 2 години ли ще ги държите на режим? Казвате, че от 4 дни проучвате различни източници, а казусът в Перник е най-малко от 2 години. Вие чак в този момент проучвате различни източници. Казвате, че са подавани годишни, месечни, ежедневни прогнози и доклади от ВиК Перник – 10 години като ги четохте, какво направихте? Едва през последните 4 дни се сетихте, че има Владайски канал и оттова може да взима вода. Няма потребност опозицията да приказва освен това, което изнесоха министърът и зам.-министърът, то е самоубийство. Вие сами си отразяхте главите. Не ви е отговорно слънцето, нито водата, нито ВиК сдруженията, отговорно е безхаберното и неспособно ръководство през последните 10 години и безсилието на същото ръководство през днешния ден да реши казуса, безапелационна е тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР