Горящ самолет. Снимка: X Пътнически самолет се сблъска със самолет на

...
Коментари Харесай

Самолет се запали на пистата на японското летище Ханеда след сблъсък

Горящ аероплан. Снимка: X

Пътнически аероплан се сблъска със аероплан на японската брегова защита и избухна в пламъци на пистата на летище Ханеда в Токио във вторник, оповестиха публични лица, представени от „ Асошиейтед прес “.

Телевизия NHK заяви, че всички пасажери на полет JAL-516 на Japan Airlines, за които се счита, че са общо 379 души, са излезли безвредно , преди самолетът да бъде напълно обзет от пламъци . Японската брегова защита заяви, че водачът на нейния аероплан е избягал, само че петима членове на екипажа са в неопределеност.

Местно телевизионно видео демонстрира огромно изригване на огън и пушек от страната на самолета на Japan Airlines, до момента в който рулира по пистата. Тогава се възпламенява зоната към крилото. Кадри час по-късно демонстрират, че самолетът е изцяло обзет в пламъци . Телевизия NHK заяви още, че самолетът е Airbus A-350, който е летял от летище Шин Читосе, покрай град Сапоро, за Ханеда.

Говорителят на бреговата защита Йошинори Янагишима удостовери конфликта сред пътническия аероплан и неговия полет MA-722, Bombardier Dash-8. Не е известно дали водачът, който се е евакуирал, е ранен или петимата членове на екипажа са били блокирани в самолета, прибавя Янагисава.

Агенция Киодо заяви, че петимата са били открити по-късно , само че положението им към момента не е известно.

17-годишният швед Антон Дейбе, който е бил пасажер в самолета на Japan Airlines, описа пред шведския вестник Aftonbladet:

„ Цялата кабина се извърши с пушек за няколко минути. Хвърлихме се на пода. Тогава се отвориха спешните порти и ние се насочихме към тях. “

„ Димът в кабината пареше пъклен. Беше пъкъл. Нямаме визия къде отиваме, тъй че просто изтичахме в полето. Беше безпорядък “ , добави Дейбе, който е пътувал с родителите и сестра си.

Киодо акцентира, че самолетът на бреговата защита, който е основан в Ханеда, е трябвало да се насочи към Ниигата , с цел да достави филантропични артикули на жителите, наранени от смъртоносното земетресение в района в понеделник, което умъртви минимум 48 души. Ханеда е едно от най-натоварените летища в Япония и доста хора пътуват през новогодишните празници.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР