Горубсо-Мадан“ АД продължава проучванията на метални полезни изкопаеми за площите

...
Горубсо-Мадан“ АД продължава проучванията на метални полезни изкопаеми за площите
Коментари Харесай

„Горубсо-Мадан“ АД продължава проучване на метални полезни изкопаеми и през следващите 2 години

Горубсо-Мадан “ АД продължава изследванията на железни потребни изкопаеми за площите „ Петровица-запад “ и „ Бориева-изток “, през идващите 2 години. Това става факт, откакто инж. Сергей Атанасов – изпълнителен шеф на предприятието подписа Допълнителни съглашения към Договори за търсене и изследване в

Министерство на енергетиката.

На двете площи бяха извършени тригодишни изследвания и макар осъществяването на работните стратегии площите не са проучени напълно. Необходимо е прокарването на спомагателни геолого-проучвателни, минни и сондажни работи.

Бизнес желанията на „ Горубсо-Мадан “ АД в кратковременен и дълготраен проект са разширение на активността по рандеман и преправка на оловно-цинкови руди посредством откриване и създаване на нови геоложки ресурси в границите на получените концесии за рандеман и посредством изследването на нови евентуални находища. Затова желанията на компанията са в границите на още две години да се допроучи този регион и при доказване на геоложки ресурси да се желае по право концесия за рандеман за повърхност „ Бориева-изток “ и „ Петровица-запад “, с което ще се усили индустриалния потенциал на рудник „ Петровица “, към който ще се влеят бъдещите сектори.

При позитивен резултат и приемане по право концесия за рандеман за повърхност „ Бориева-изток “ и „ Петровица-запад “ капиталовите планове на „ Горубсо-Мадан “ АД включват закупуване на самоходна минна техника – спомагателни пробивни файтони, подземни челни товарачи и минен камион; закупуване на нови вентилационни системи и друго минно съоръжение, назначение на спомагателен дипломиран личен състав от към 60 – 80 индивида, се споделя още в позицията на „ Горубсо-Мадан “ АД.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР