Горският пожар в Мауи се оказа най-смъртоносният в Съединените щати

...
Горският пожар в Мауи се оказа най-смъртоносният в Съединените щати
Коментари Харесай

Може ли пожарът в Мауи да събуди американските политици?

Горският пожар в Мауи се оказа най-смъртоносният в Съединените щати за повече от век. За него има естествени условия, в това число мощни ветрове и изсъхнал климат, само че с разкриването на повече детайлности, излиза наяве, че в него има и човешка интервенция.

Като световна суперсила, на Съединени американски щати не им липсват нито пари, нито технологии, само че техните качества за оказване на помощ при бедствия са необятно подложени на критика.

Според известия в американските медии Хаваите имат надеждна система за ранно предизвестие за бедствия, разполагаща с към 400 сирени, в това число 80 в Мауи. Тези сирени обаче не бяха включени, когато огънят мина през Мауи.



Собственикът на локален ресторант Кели Шел написа в обществената мрежа, че Мауи е единствено на 100 благи от база на военните. И все пак, едвам 72 часа след експлоадирането на пожара, елементи на американския флот, медицински кораби, хеликоптери и избавителни екипи на гражданска отбрана са пристигнали в зоната на бедствието. „ Вашингтон пост “ уточни, че ефикасните избавителни интервенции след бедствието не са проведени от държавното управление на Съединени американски щати, а от локалните поданици.

Всичко това отразява безразличието на американските политици, което се корени в поляризацията.



Хаваите са отвъдморска територия и по-голямата част от жителите на Мауи са локални. Американските политици от дълго време подценяват ползите на тази група и нямат мотивация да се грижат за тях. И изборните игри, които се въртят към обезпечаването на гласове, в допълнение усилват егоизма на американските политици и в последна сметка кара естествените бедствия да се трансфорат в породени от индивида бедствия, причинявайки тежки жертви.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР