Горски стражар от Стопанството в Дупница е задържан по сигнал,

...
Горски стражар от Стопанството в Дупница е задържан по сигнал,
Коментари Харесай

Хванаха горски в Дупница с незаконни дърва за огрев

Горски жандарм от Стопанството в Дупница е арестуван по сигнал, че транспортира незаконон добити дърва и ги транспортира със лужебния автомобил, споделиха от Югозападното държавно стопанство. След писмени пояснения в Полицейското ръководство в Дупница той е освободен. 

На 1 ноември в 19 часа на телефон 112 е подаден сигнал в ЮЗДП, до Регионалната дирекция по горите в Кюстендил и РУ-МВР в Дупница, че Красимир Ковачки - горски жандарм от „ ДГС Дупница ”, транспортира противозаконни дърва със длъжностен автомобил УАЗ до частен парцел в града. При последвалата инспекция горските чиновници откриват, че в двора на посочения адрес са налични 1,7 пространствени куб. метра иглолистни дърва за огрев без контролна горска марка и превозен билет.

Собственикът на парцела не е показал документ за произхода на дървесината, заради което му е формиран акт за административно нарушаване.

Дървата са арестувани и превозени за предпазване в двора на Горското стопанство. По-късно нощес чиновници от районно управление (на МВР) Дупница стопират за инспекция лидера на служебния автомобил Красимир Ковачки, само че не откриват в транспортното средство налични дърва. Горският жандарм е арестуван и след писмени пояснения в полицейското ръководство е освободен.  

Днес шефът на ”ДГС Дупница ” е изискал писмени пояснения от своя чиновник, след което следва да му бъде наложено дисциплинарно наказване според Кодекса на труда. 

Дървата за огрев и в Дупнишко са в лимитирани количества, а цената на нарязаните дърва стина 120 лв. за куб.метър, разясняват работещи в системата на горите в региона.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР