Горски инспектори от Регионална дирекция по горите - Пловдив разкриха

...
Горски инспектори от Регионална дирекция по горите - Пловдив разкриха
Коментари Харесай

Инспектори от Пловдив разкриха схема за кражба на дървесина

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите - Пловдив разкриха скица за кражба на дървесина в село Първенец. Нарушението е установено откакто те  реагирали на сигнал от страна на Държавно ловно стопанство - Тракия. В него се твърдяло  за неналичия на дървесина от краткотрайни хранилища на обекти за дърводобив в държавна горска територия и подозрения за злоупотреби. След осъществяване на инспекция в един от складовете за дървесина в  Първенец са открити нерегламентирани действия и противозаконна дървесина от смърч и бял бор. Нарушението е установено, откакто проверяващите преглеждат видеозаписите от камерите, на които се вижда претоварване на дървесина от три моторни транспортни средства в късните часове на денонощието.

Оставената на склад дървесина се оказва противозаконна. От проследяващото устройство, проверяващите схващат, че камионът с натоварената дървесина е отпътувал за  Костинброд. Служители на Изпълнителна организация по горите и Регионална организация по горите - София правят инспекция в обекта в  Костинброд, в който е постъпила дървесината и същата е арестувана. От страна на Регионална дирекция по горите - София са формирани два акта по Закона за горите на притежателя на склада.

За трите моторни транспортни средства, с които е превозена дървесината от краткотрайните хранилища до цеха в с Първенец се установи, че са били с изключени GPS –устройства за следене и позициониране на маршрута, за което са формирани четири акта за административни нарушавания по Закона за горите. Проверката е осъществена взаимно със чиновници на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи и Държавно ловно стопанство - Тракия. Иззето е записващото устройство на видеонаблюдението на обекта в  Първенец. Уведомен е дежурният прокурор и по случая е формирано досъдебното произвеждане. Собственикът на компанията е арестуван за 24 часа. Със заповед на шефа на РДГ Пловдив е наложена насилствена административна мярка и активността в обекта е спряна.

Проверката по случая продължава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР